Флорентино Перес: Вярваме, че Суперлигата ще спаси футбола


Флорентино Перес: Вярваме, че Суперлигата ще спаси футбола
Снимка: Guliver/GettyImages

1333 0

Президентът на Реал Мадрид и Европейската Суперлига Флорентино Перес коментира новото първенство, мотивите за неговото създаване, както и какви проблеми би решил новият формат във футболния свят.

"УЕФА работеше в друг формат. Не го разбирам и той не произвежда необходимия приход, за да спаси футбола Когато казвам да спасим футбола имам предвид да спасим всичко, така че за следващите 20 години да можем да живеем в мир", каза Перес пред Ел Чирингито в понеделник.

"Ситуацията е много драматична. Вярваме, че този формат може да спаси футбола, както КЕШ го е спасил през 50-те години. Най-големите клубове в Англия, Италия и Испания трябваше да намерят решение на наистина ужасната ситуация, в която се намират".

"УЕФА заявява, че губи пет милиарда евро. В Реал имаме бюджет от 800 милиона евро и завършихме със 700. Тази година вместо 900 млн може да имаме 600 млн. За два сезона Реал загуби 400 млн"

"Когато нямаш друг приход освен ТВ правата, най-добрият начин да вдигнеш доходите е като имаш повече атрактивни мачове, които феновете от целия свят да видят. Така че решихме, че вместо Шампионска лига можем да направим Суперлига и да възстановим каквото е загубено"

"Ще опитаме да стартираме възможно най-скоро. Смятаме да говорим с УЕФА и ФИФА. Не знам защо са толкова ядосани. Футболистите трябва да останат спокойни защото заплахите няма да се случат. Но тези които управляват монополията в УЕФА трябва да са прозрачни. УЕФА няма добър имидж", каза още Перес.

Всичко около Европейската Суперлига следете НА ЖИВО тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички