Феновете на Манчестър Юнайтед видяха Роналдо, но не и победа в последната контрола


Феновете на Манчестър Юнайтед видяха Роналдо, но не и победа в последната контрола
Снимка: GettyImages

1346 0

Кристиано Роналдо се завърна в игра за Манчестър Юнайтед в последната контрола на тима за лятната подготовка. "Червените дяволи" посрещнаха Райо Валекано на "Олд Трафорд", където двата тима си вкараха по едно попадение, но не излъчиха победител. 

Португалската легенда започна като титуляр, но изкара само едно полувреме, тъй като досега изобщо не беше играл през лятото. Причината са спекулациите около неговото бъдеще, а именно - желанието му да напусне клуба. 

Въпреки това домакинските привърженици аплодираха суперзвездата, като неговото изказване в петък е предизвикало същински фурор във фенските редици. Над 29 000 билета са били продадени, след като Роналдо обяви, че ще вземе участие в срещата. 

В игрови план португалецът поведе атаката, докато Тен Хааг избра 4-3-3 с младите Таит Чонг и Алехандро Гарначо по крилата. 37-годишният голаджия успя да създаде само едно по-чисто положение, което се случи около 12-тата минута. Тогава нападателят стреля над напречната греда.

Амад Диало, който замени Роналдо, изведе домакините напред в 48-ата минута, но в 57-ата Алваро Гарсия изравни. Испанците удариха и греда чрез бившия нападател на домакините Радамел Фалкао.

На топло посрещане се радваше и Ерик тен Хаг, който за първи път излезе на "Олд Трафорд" в ролята си на мениджър на клуба. Междувременно стана ясно и, че Роналдо си е тръгнал преди края на срещата. 

 Днешните стартовите 11 бяха изцяло нови в сравнение с тези, които играха ден по-рано срещу Атлетико Мадрид, като шанс получиха и някои от младите състезатели като Чонг, Гарначо, Джеймс Гарнър и Итън Леърд, а на вратата започна 36-годишният Том Хийтън. Много добри впечатления оставиха Хийтън, 18-годишният Гарначо, Диало, Кристиан Ериксен, Леърд и Лисандро Мартинес.

Така "червените дяволи" приключват предсезонните проверки с актив от три победи, две равенства и едно поражение. Отборът стартират във Висшата лига в идната неделя с домакинство на Брайтън.

Вижте кой защитник на английския гранд може да бъде продаден!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички