Федерико Валверде и Марко Асенсио спасиха ялов Реал Мадрид от гаф срещу Осасуна (ВИДЕО)


Федерико Валверде и Марко Асенсио спасиха ялов Реал Мадрид от гаф срещу Осасуна (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

3737 0

Реал Мадрид стигна до трудно извоювана победа над Осасуна в мач от 22-ия кръг на испанската Ла Лига като гост. Срещата на "Ел Садар" завърши при резултат 2:0 за мадридчани, а попаденията бяха отбелязани от Федерико Валверде и Марко Асенсио.

Момчетата на Карло Анчелоти създаваха положения след положения, но така и не успяха да намерят вратата на безпогрешния Ерера. Най-много шансове пропусна Винисиус, който на два пъти не успя да премине през вратаря лице в лице с него. Също така две попадения на бразилеца бяха отменени поради засада.

Реал счупи каръка в 79' Вини бе изведен от Родриго и веднага прати топката към Феде Валверде, който от близка дистанция откри. В 92-ата минута пък мадридчани се възползваха от грешка в отбраната на своя опонент. Марко Асенсио бе изведен и с прецизен удар успя да оформи крайното 2:0.

Реал Мадрид вече е с 51 точки в своя актив и скъсява дистанцията до първия в Ла Лига - Барселона на 5 пункта. Каталунците играят утре (19 февруари) с Кадис.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна двуостро. Двата тима се опитаха да вземат инициативата рано-рано в срещата. В шестата минута феновете на гостите изтръпнаха, след като Едуардо Камавинга бе повален на земята след единоборство, младокът обаче се изправи бързо и продължи участието си в мача. След това дойде първия шанс за домакините. Рубен Гарсия прати топката в наказателното поле на мадридчани, но там нямаше негов съотборник, за да засече кълбото. В 10' пък Винисиус не успя да се възползва след грешка в защитата на Осасуна и пропусна златен шанс един на един срещу стража Ерера.

В 15-ата минута Анте Будимир направи всичко възможно да се добере до центриране в наказателното поле на Реал Мадрид, но не успя да стигне до топката. Последваха няколко възможности пред Феде Валверде и Винисиус, но двамата не успяха да извлекат най-доброт от тях. В 24' Осасуна получи правото да изпълни пряк свободен удар. Гарсия си пробва късмета от сериозна дистанция, но шутът му бе неточен.

Към края на първата част Осасуна пое инициативата. Домакините създадоха няколко положения, които накараха защитата на мадридчани да се стресне. Най-чистото от тях дойде в 43'. Анте Будимир получи подаване в наказателното поле и бе необезпокояван. Нападателят опита удар, но той профуча близо до левия страничен стълб и не намери очертанията на вратата на Куртоа.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След почивката Реал излезе мотивиран. Първо, Родриго пробва много техничен фалцов удар по посока вратата на Ерера, но опитът му мина встрани от гредата. Винисиус намери мрежата на Осасуна в 52-ата минута, но той бе отменен поради засада на бразилеца. Отново Вини бе под светлината на прожекторите в 57'. Бразилецът навлезе в наказателното поле, но се засуети, а това даде шанс на стража на домакините да излезе и да улови топката.

В 62-ата минута гредата спаси гостите. Мой Гомес отправи чудесен удар по земя и успя да преодолее Тибо Куртоа, но за негово съжаление топката срещна страничния стълб. В 74-ата минута се откри страхотен шанс пред Винисиус да отбележи. Бразилецът навлезе в наказателното поле на Ерера, премина през стража, но вратарят успя да го догони и направи чудесно спасяване, за да запази вратата си суха.

Федерико Валверде съумя да открие резултата в 79-ата минута. Винисиус бе изведен в наказателното поле и пусна чудесна топка за уругваеца, който от непосредствена близост не сгреши и откри - 1:0 за Реал.

Video edited on Kapwing

В самия край Винисиус успя да вкара, но за втори път днес попадението му бе отменено поради засада. Само минута по-късно обаче Марко Асенсио направи това, оформяйки крайното 2:0.

Video edited on Kapwing

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Осасуна: Ерера, У. Гарсия, Д. Гарсия, Торо, Монкайола, Дарко, Абде, Р. Гарсия, Гомес, Будимир, Санчес

Реал Мадрид: Куртоа, Алаба, Начо, Рюдигер, Милитао, Себайос, Камавинга, Модрич, Валверде, Родриго, Винисиус

ПРЕДИ МАЧА

Реал Мадрид, който е на втората позиция в Ла Лига с 48 точки, ще излезе срещу Осасуна в опит да скъси дистанцията до първия Барселона на 5 пункта. От другата страна пък, Осасуна ще направи всичко възможно да вземе каквото може от домакинството си на "лос бланкос".

Възпитаниците на Карло Анчелоти определено са тези, които се намират в по-добрата форма. Реал има 4 победи и 1 загуба в последните си пет мача във всички турнири, а Осасуна може да се похвали с 1 успех, 3 ремита и 1 поражения в последните пет.

Мадридчани ще имат допълнителна мотивация за сблъсъка, тъй като през октомври Осасуна успя да си тръгне с точката от "Сантяго Бернабеу" в среща, която завърши 1:1, тогава голмайсторите бяха Винисиус и Кике Гарсия.

Главен съдия ще бъде Хосе Луис Монтеро.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички