Ето защо Реал Мадрид няма да загуби в "Ел Класико"


Ето защо Реал Мадрид няма да загуби в "Ел Класико"

4139 0

Този уикенд се подновява битката в европейските първенства, а вниманието на целия футболен свят е приковано към предстоящото "Ел Класико" между Барселона и Реал Мадрид.

Букмейкърите са категорични, че каталунците са абсолютен фаворит в срещата, като се има предвид и фактът, че шампионите са домакин в съботното дерби на "Камп Ноу". Въпреки това Реал Мадрид има своите шансове, а статистиката доказва, че те са повече от големи.

До момента в историята на Примера дивисион е имало 3 случая, в които двата отбора са се изправяли един срещу друг в "Ел Класико" и Барселона е имала аванс от 10 или повече точки.

ТОВА Е ОСНОВНАТА РАЗЛИКА МЕЖДУ МЕСИ И РОНАЛДО

И в трите случая "лос бланкос" не губят двубоя. Последният случай е от сезон 2013/14, когато на "Сантяго Бернабеу" Реал Мадрид стига до победа с 2:1 - загуба, която е и в основата на това Барса да не стане шампион.

Вторият случай е от 2006 година, когато Барселона на Франк Рийкард не отдаде особено значение на дербито и при 11 точки разлика стигна до 1:1 на своя стадион.

Последният случай е от началото на 90-те години, когато в състава играеше Христо Стоичков. През сезон 90/91 Барселона губи от Реал с 0:1 в Мадрид в мач без значение от последния кръг на Примера.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички