Ернесто Валверде разкри дали Меси ще играе срещу Борусия Дортмунд


Ернесто Валверде разкри дали Меси ще играе срещу Борусия Дортмунд
Снимка: Getty Images/Guliver

2918 0

Звездата на Барселона Лионел Меси попадна в групата за двубоя днес срещу Борусия Дортмунд, но треньорът Ернесто Валверде обяви, че все още не е сигурно дали аржентинецът ще вземе участие в срещата. Треньорът заяви, че решението ще бъде взето точно преди началото на мача.

На пресконференция преди двубоя Валверде сподели: "Утре ще решим дали Лионел Меси може да играе. Преди няколко дни не бяхме сигурни, но на последната тренировка той се представи добре и не изпитваше болка. Състоянието му се подобри много, но ще решим утре", добави мениджърът.

Ернесто Валверде коментира и евентуалния дебют на таланта на "каталунците" Ансу Фати. 16-годишният нападател може да се превърне в най-младият играч на Барселона в Шампионска лига. Треньорът заяви: "Не съм говорил с него за това, говорихме си само за тактиката. Не обичам да давам прекалено много съвети, но ще говоря с него. Трябва всеки тук да се отнася нормално с него. Ще видим дали ще играе, но ако играе, ще бъде, защото отборът има нужда от него, а не за да подобри рекорда", добави той.

Ернесто Валверде сподели разочарованието си от отпадането от надпреварата на Барселона миналата година: "Миналата година спечелихме осем или девет срещи, загубихме само една и не достигнахме до финала. Двата отбора на финала загубиха повече мачове от нас. В този турнир 10 минути могат да бъдат решаващи. По този начин можеш да спечелиш или да загубиш. Най-важното е да се съвземаме от тези загуби. Всичко е в миналото и сега сме концентрирани над новия сезон. Футболът винаги ти дава нови възможности", завърши треньорът на Барселона. Какво заяви капитанът на Борусия Дортмунд Марко Ройс преди днешната среща можете да прочетете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички