Енрике защити Фати след слабия му мач срещу Швейцария


Енрике защити Фати след слабия му мач срещу Швейцария
Снимка: Getty Images/Gulliver

1170 0

Селекционерът на Испания Луис Енрике защити нападателя на Барселона Ансу Фати, след като младият футболист не бе на най-доброто си ниво в двубоя на „Ла Роха“ срещу Швейцария от Лигата на нациите. 17-годишният играч, който е най-младият голмайстор с националната фланелка на Испания, игра 57 минути в Мадрид, след което бе заменен от Адама Траоре.

Фати пропусна две добри положение по време на престоя си на терена, като успя да отправи едва един удар към вратата и не успя да създаде нито едно голово положение за съотборниците си. В днешния ден селекционерът Луис Енрике защити младия футболист, въпреки слабото представяне срещу Швейцария. „Целта ни е да създаваме колкото се може повече положения за нашите нападатели. Това трябва да правим във всеки един мач. Ансу е само на 17 години, но мачът беше добър урок за него. Той вече знае какво да очаква в отделните срещи. Имаме свой собствен модел, който зависи от работата на целия отбор. Мачът срещу Швейцария беше много труден, тъй като те използваха висока преса. Все пак мисля, че се справихме добре“, заяви Луис Енрике.

Атаката на Испания разочарова и в двубоя срещу Португалия, завършил 0:0. В същото време обаче световният шампион от 2010-та година се представя отлично в дефанзивен план, като в последните си 15 мача „Ла Роха“ са допуснали едва 6 гола и са запазили 9 сухи мрежи. За отбора на Луис Енрике предстои мач с Украйна. А ето как заместника на Ансу Фати срещу Швейцария развинти отбраната на "кръстоносците".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички