Две дузпи спасиха Реал Мадрид срещу Леванте


Две дузпи спасиха Реал Мадрид срещу Леванте
Снимка: Getty Images/Gulliver

2469 0

Реал Мадрид надви много трудно с 2:1 Леванте при гостуването си във Валенсия в среща от 25-ия кръг на Ла Лига. "Белите" реализираха две дузпи чрез Карим Бензема в 43' и Гарет Бейл в 78'. Единственото попадение за домакините реализира Роджър Марти в 60'. Европейският клубен шампион отново се позиционира на девет точки зад Барселона.

Двата отбора изиграха много динамично първо полувреме, като домакините дори може да съжаляват за изпуснатите възможности, а имаха претенции за дузпа, които обаче не бяха разгледани с ВАР. В 23' дори нацелиха и дясната греда, след като  топката от корнера попадна в Марти Рохер, който опита да завърши, но топката срещна гредата. В 31' Винисиус Жуниор получи добро подаване и стреля, но вратарят на домакините изби удара. В 39' Тони Кроос намери пространство на границата на наказателното поле и отправи силен удар към долния десен ъгъл, но Абарискета го разколеба със страхотно спасяване. В 41' реферът даде дузпа за "белия балет", но това се случи след консултация с ВАР заради игра с ръка в наказателното поле на Енис Барди, който опита да предпази лицето си. Карим Бензема не сгреши и откри резултата. В самия край на полувремето домакините нацелиха за втори път гредата след удар на Марти Рохер.

След подновяването на играта в 56' Кроос отправи опасен удар, който мина над вратата. 4 минути след това обаче домакините стигнаха до изравнителен гол. Хосе Моралес центрира в наказателното поле и намери Марти Рохер , който овладя топката и я изстреля ниско в центъра на вратата, правейки резултата 1:1. В 72' се стигна до невероятен шанс пред Винисиус, който се откъсна сам срещу вратаря, но той успя да избие топката. В 77' се стигна до много дискусионна ситуация, след която се отсъди дузпа в полза на Реал. Шех Дукур понечи да изчисти топката и закачи крака на Каземиро, като бразилецът нямаше как да стреля към вратата. Повторенията не показаха добре контакта, а бразилецът изигра добре ситуацията.  Бейл реализира дузпата с елегантно изпълнение - 1:2. 4 минути преди края Начо бе изгонен, след като не прецени достатъчно добре ситуация и си изпроси втори жълт картон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички