Драма и зрелище в най-лютото дерби от Примера, плюс GOLAZO (ВИДЕО)


Драма и зрелище в най-лютото дерби от Примера, плюс GOLAZO (ВИДЕО)
Снимка: Guliver/Getty Images

1944 0

Атлетик (Билбао) спечели баското дерби срещу Реал Сосиедад с 3:2 и зарадва над 50 хиляди зрители на знаменития стадион "Сан Мамес". Двубоят от 8-ия кръг на Примера дивисион определено може да се смята за най-лютото дерби в страната, основно защото баските не считат себе си за част от Испания и сепаратисткото движение е изключително популярно.

Както е известно, Атлетик дори поддържа дългогодишна политика да залага само на родени в Биская (областта, която преди години е била Страната на баските) играчи, затова е доста интересен фактът, че третото попадение срещу Сан Себастиан бе отбелязано от тъмнокожия нападател Иняки Уилямс.

Той е роден в Билбао, като баща му е ганаец, а майка му е от Либерия. 22-годишният нападател се разписа за 3:1 в 72-ата минута след подаване на празна врата на голеадора и легенда Ариц Адуриц.

Реал Сосиедад бе повел в 16-ата минута след гол на Давид Сурутуса, но в началото на втората част само в рамките на 9 минути бе осъществен пълен обрат. Икер Муниаин реализира един от претендентите за гол на сезона за 1:1 в 51-ата, а в 60-ата Адуриц с безкрайно технично прехвърляне се разписа за 2:1. В 83-ата минута Мартинес намали на 3:2.

По този начин отборът на Атлетик Билбао заема пета позиция с актив от 15 точки, докато тимът на Реал Сосиедад е десети с 10 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички