Дори и управляващите в Мадрид ще помогнат за трансфера на Килиан Мбапе в Реал


Дори и управляващите в Мадрид ще помогнат за трансфера на Килиан Мбапе в Реал
Снимка: Getty Images

1662 0

Почти сигурно изглежда, че Реал Мадрид най-сетне ще успее да привлече Килиан Мбапе и през лятото французинът ще пристигне на "Сантяго Бернабеу" като свободен агент. И докато нападателят може да печели повече на друго място, няма съмнение, че той ще стане най-добре платеният играч в историята на мадридчани.

Специален закон, който ще улесни идването на Мбапе в Реал Мадрид

По същия начин за него е приготвено удобно данъчно решение, което да го улесни точно преди да подпише. Според "Relevo" в района на Мадрид предстои да влезе в сила нов данъчен закон, който вече е известен като "законът на Мбапе". Това ще бъде второто известно данъчно законодателство за играч на Реал Мадрид, след "закона на Бекъм", според който чуждите граждани също плащат по-малко данъци.

Още: Може ли 37-годишният Юсейн Болт да победи 25-годишния Килиан Мбапе в спринт на 100 метра?

Какво ще е предимството за Мбапе?

Все още няма официално потвърждение за трансфера на Килиан Мбапе

Произтичащият закон, предложен от "Partido Popular" миналата година и който ще бъде подложен на гласуване тази година отново, ще накара чуждестранните граждани, които инвестират, да плащат до 20% по-малко данък върху приходите си в района на Мадрид. Еквивалентно на сумата от 20% от техните инвестиции, ако Мбапе печели 20 милиона евро на година в Реал Мадрид и той инвестираше същата сума, той може да получи 20% от тях обратно под формата на данъчни облекчения, което се равнява на 4 милиона евро.

Като човек с високи доходи, Мбапе щеше да бъде обложен с данък близо до половината от заплатата си, ако не инвестираше, но с тази отстъпка от 20% ще плаща само 24,5% – същата сума като работник, който печели само 24 хиляди евро на година. За контекст, средната заплата е малко над 31 000 евро годишно в град Мадрид.

Разбира се, хората, които прокарват законодателството, популярният кмет на Мадрид Хосе Луис Мартинес-Алмейда и президентът на общността на Мадрид Изабел Диас Аюсо, са добре познати на президента на Реал Мадрид Флорентино Перес. Триото сподели една маса с Том Брейди в понеделник вечерта на наградите "Laureus". И двамата бяха забелязани в ложата с Перес по време на сблъсъка на Реал Мадрид с Манчестър Сити, като не първи път се изтъкват близките отношения между водещите политици в Мадрид и Перес. А бивш треньор на ПСЖ намекна за причина, която може да накара Килиан Мбапе да остане в Париж.

Още: Барселона предупреди, че може да поиска преиграване на Ел Класико

Обяснението на Каземиро - какво е общото между Кристиано Роналдо и Килиан Мбапе?

Мечтан финал или последни 9 мача за Килиан Мбапе с ПСЖ... Колко трофея ще спечели Килиан?

Ще промени ли победата над Барселона решението му? Килиан Мбапе даде отговор

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички