Доказано: Аурата на Кристиано Роналдо избледнява дори в Реал Мадрид


Доказано: Аурата на Кристиано Роналдо избледнява дори в Реал Мадрид
Снимка: Guliver/GettyImages

1815 0

През лятото на 2009 година трансферният пазар буквално беше взривен, когато Реал Мадрид обяви, че Кристиано Роналдо преминава на "Сантяго Бернабеу", подписвайки 5-годишен контракт. Днес, 7 години по-късно португалецът е голмайсйтор №1 в историята на клуба и е спечелил всеки турнир, в който е взел участие с фланелката на "кралския клуб".

Проблемът за него обаче е, че иска да продължи да е най-голямата звезда на отбора, въпреки че очевидно не е във форма. Той е постоянно ядоса, нервничи все повече и повече, а играта изобщо не му се получава. Това доказва и поредната статистика, отразена подробно в днешното издание на Marca.

До момента във всеки един от сезоните, в които Роналдо е играл за "белия балет", той е бил основен голмайстор на тима. Винаги е бил първи, като единственият случай, при който е отбелязал под 10 гола, е в първата му кампания - 9 попадения. Оттогава насам до 11-и ноември той е отбелязал съответно 12, 17, 18, 21, 23 и 13 гола. През сезон 2015/16 обаче португалската суперзвезда има скромния актив от 7 попадения.

За пръв път, откакто той е на "Бернабеу", класацията на Реал Мадрид има нов лидер - Алваро Мората. Завърналият се в родния си тим нападател е основно резерва на Карим Бензема, но въпреки това има 8 гола за "кралете". Той бележи в страхотно темпо - на всеки 103 минути, като по този параметър също е лидер (пред Гарет Бейл - 166.14 и Роналдо - 148.29).

В Испания вече тече оживена дискусия дали не е по-добре за тима да се ориентира около качествата на Гарет Бейл, превръщайки Роналдо единствено в консуматор в наказателното поле. Другата дискусия е още по-разпалена - дали не е време Алваро Мората да бъде налаган като титуляр на мястото на Карим Бензема, слагайки се край на атомното трио BBC.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички