Добър треньор, добър отбор: 3-мата играчи, които Анчелоти преобрази в Реал Мадрид


Добър треньор, добър отбор: 3-мата играчи, които Анчелоти преобрази в Реал Мадрид
Снимка: GettyImages Колаж: Sportlive.bg

2998 0

Футболният треньор в днешно време има все повече ангажименти и отговорности, що се отнася до представянето на неговите играчи. Освен пример за подражание и тактик, той трябва да е психолог, мотиватор, селекционер, лице на отбора и куп други неща.

В това отношение, малцина са тези, които могат да делят сцената с легендарния Карло Анчелоти. Знаменитият наставник на Реал Мадрид може да се похвали с кариера, мечта за всеки, поел по треньорския път.

Макар и на 64 години, Карлето ръководи един от най-големите грандове в световния футбол. Той не само е начело на "кралете", но и не спира да жъне успехи с тях. Големият брой трофеи обаче далеч не са единственото постижение, с което италианецът може да се похвали. Едно от най-ценните му умения е индивидуалната работа с футболистите.

Кристиано Роналдо, Серхио Рамос и Андреа Пирло са само много малка част от величията, които той е наставлявал. Те се радват на едни от най-силните си години на зеления "килим" именно под неговото ръководство. Броят играчи, които търпят страхотен подем под диктовката на Карло, продължава да расте.

Кои са последните трима такива в Реал Мадрид?

3. Джуд Белингам

Безспорно, най-много място под светлините на прожекторите има отделено за новата звезда на "лос бланкос" Джуд Белингам. 20-годишният англичанин акостира с огромни очаквания на "Сантяго Бернабеу" това лято. Той бе привлечен от Борусия Дортмунд за сумата от 88.5 милиона паунда.

И с екипа на "жълто-черните" младокът се представяше "блестящо". Очевидно е обаче огромното му израстване след трансфера в испанския колос. Към момента той има на сметката си 13 гола и 3 асистенции в 13 мача във всички турнири с "кралете".

Още по-впечатляващо това прави фактът, че Белингам дори не е централен нападател. Това обаче не му пречи да бъде водещ голмайстор в Ла Лига. Офанзивният футболист е на само 1 гол от това да изравни общия си брой попадения с Борусия от изминалата кампания. Това говори достатъчно за неговия подем.

2. Карим Бензема 

Друг играч, който се облагодетелства изключително много от назначението на Анчелоти, е Карим Бензема. Доскорошният голмайстор на "кралете" акостира в испанската столица през 2009-а година. За дълъг период от време обаче никой от наставниците на "белия балет" не съумя да извади най-доброто от него.

Това стори италианецът. Сезон 2021/22 г. безспорно остава най-добрият в кариерата на френския нападател. След напускането на Кристиано Роналдо той се превърна в лидер на отбора, способен да го извади от най-голямата бездна. 

Таранът регистрира 44 попадения и 15 голови подавания в 46 двубои от всички турнири. Той изигра ключова роля в триумфа на тима в Ла Лига, Шампионска лига и Суперкупата на Испания.

Освен това, той бе водещ голмайстор в първенството, както и в първия по сила европейски клубен турнир. Спечели наградата "Футболист на годината", а малко по-късно надви и Килиан Мбапе, Мохамед Салах и Ерлинг Холанд за "Златната топка".

През следващата кампания, преди да напусне "кралете" това лято, записа 31 гола и 6 асистенции в 43 мача. Всичко това, въпреки че пропусна немалък брой срещи поради контузии.

1. Винисиус

Преди поемането на руля в Реал Мадрид от Карло Анчелоти, Винисиус бе просто един от състава на "кралете". Въпреки статута си на голям талант, рядко получаваше възможност да покаже какво умее.

Бразилецът изчакваше своя шанс да "блесне". Италианецът му го даде, а той го грабна с две ръце. През 2021-ва година всичко се промени за фланговия състезател. От играч, който гледаше повечето мачове от резервната скамейка, до твърд титуляр и един от най-важните футболисти в редиците на "лос бланкос".

Винисиус не само бележи, когато е нужно, но и умее перфектно да подава, създава пространства и използва страхотната си скорост и техника. Експлозивността му по лявото крило сериозно липсва, когато не е на разположение.

Сезон 2021/22 г. бе повратна точка в кариерата на бразилеца. Макар и крило, той записа впечатляващите 22 гола и 20 асистенции в 52 мача във всички турнири. Страхотната му форма продължи и през следващата кампания с 23 попадения и 21 голови подавания в 55 срещи.

С отношението и уменията си той заслужи да наследи знаменития номер 7 от Кристиано Роналдо. През настоящата кампания до момента той е допринесе за 6 гола и 10 двубои.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички