Джуд Белингам се завърна за Реал Мадрид и счупи впечатляващ рекорд на Кристиано Роналдо


Джуд Белингам се завърна за Реал Мадрид и счупи впечатляващ рекорд на Кристиано Роналдо
Снимка: Getty Images

9270 0

Джуд Белингам продължава да чупи рекорди в невероятния си първи сезон в Реал Мадрид. Английският национал се радва на превъзходен старт в испанската столица с водеща роля, която вече е установена в отбора на "белия балет".

След като пропусна два мача преди международната пауза, Белингам се присъедини към отбора за пътуването им за двубоя от Ла Лига срещу Кадис. А 20-годишният футболист вкара късен гол, за да оформи победата с 0:3.

Трите точки в гостуването издигнаха Реал Мадрид до върха на таблицата на испанския шампионат за една нощ. При положение, че днес Жирона загуби от Атлетик Билбао, то отборът на Карло Анчелоти ще остане на първото място.

Поредно историческо постижение за Белингам

Късният гол на Белингам го извиси до 14 гола за сезона досега на клубно ниво. 11, от които в Ла Лига, и той изглежда в добра позиция да преодолее границата от 20 гола през следващите месеци.

Гол №14 също постави нов клубен стандарт, тъй като той изпревари Кристиано Роналдо като играч с най-много отбелязани голове в първите 15 мача в клуба. Португалецът има 13, колкото и легендарният Алфредо Ди Стефано. Карло Анчелоти пък е съобщил пред Флорентино Перес кой играч трябва да бъде продаден.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички