Диего Симеоне призова за спокойствие и търпение към съдията преди мадридското дерби


Диего Симеоне призова за спокойствие и търпение към съдията преди мадридското дерби
Снимка: Getty Images

725 0

Голямото събитие от шестия кръг в Ла Лига безспорно е дербито на Мадрид на "Метрополитано".  Дербитата в испанския футбол винаги са много напрегнати и дербито между Реал и Атлетико не е по-различно. А наставникът на "дюшекчиите" Диего Симеоне заяви, че очаква пореден труден мач с градския си съперник.

"Притесняваме се за мача, не за съдийството. Съдията трябва да бъде оставен на мира – той е страхотен съдия, Мисля, че това му е първото дерби. Той ще го посрещне с очакването да се справи добре, точно като играчите", заяви Симеоне на въпрос относно рефера на двубоя, който ще е Хавиер Алберола Рохас.

Линията, която Атлетико да следва

За самия мач Симеоне изрази увереност, че ще постигнат добър резултат, следвайки доброто представяне срещу Лацио в средата на седмицата. "Това е важен мач от лигата, за който трябва да се подготвим по най-добрия начин. Шампионска  лига е зад гърба ни и се надяваме да следваме линията на играта в Рим, която според мен беше добра'.

"Ще се изправим срещу съперник, който е много добър, много силен, много сигурен в това, което прави. Ще бъде трудно, трудно, както всички мачове, които играем срещу Реал Мадрид", допълни наставникът на "дюшекчиите".

Атлетико Мадрид има впечатляващ рекорд напоследък на "Метрополитано" – след като спечели последните си 10 мача – и ще се надява да продължи това срещу Реал Мадрид, въпреки че няма да е лесно. Неговият колега от противниковия отбор Карло Анчелоти пък заяви, че Винисиус е готов за игра и постави цел пред отбора.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички