Диего Симеоне преди мача с Реал Мадрид: Това са само три точки, има много време до края на сезона


Диего Симеоне преди мача с Реал Мадрид: Това са само три точки, има много време до края на сезона
Снимка: Getty Images/Guliver

981 0

Утре Атлетико Мадрид приема Реал Мадрид в дербито на 26-ия кръг от испанската Ла Лига. На пресконференцията преди мача наставникът на "дюшекчиите" Диего Симеоне заяви, че дербито с Реал не е решаващо в борбата за титлата, тъй като това са само 3 точки, а има още много мачове до края на сезона:

"Шампионатът е много хубав. Утре един срещу друг ще се изправят два отбора, които са в битката за титлата, но в този мач се дават само три точки. Това е ясно. Предстои още много до края на сезона в Ла Лига", коментира Симеоне.

След това аржентинецът коментира състоянието на някои от своите играчи и отбеляза, че отборът му се намира в добра форма и трябва да бъде максимално концентриран в заключителната част от сезона:

"Жоао Феликс има специален талант, който може да разкрие, никой друг не би могъл да направи това, на което той е способен. Феликс прави добър сезон. Конкуренцията в отбора е здравословна. И той, и Анхел Кореа ще играят. Единият ще започне титуляр, а другият ще трябва да изчака", добави треньорът на Атлетико Мадрид.

"Саул винаги е бил важен футболист за нашия отбор. Той знае всичко и знае как да реагира много добре. Имаме нужда от него", каза още Диего Симеоне.

"Луис Суарес игра много добре срещу Севиля и Реал Сосиедад. Срещу Челси не се получиха много неща, така че е нормално и той да не се е представил на нужното ниво. Трипиър не е спирал да тренира с нас. Той е важен играч за нас. Дава дълбочина в нашата атака и успява да генерира много ситуации в офанзивен план."

"Като цяло съставът е много добре. Отборът е в изключителен момент. Играем важни мачове, за което всички искат да бъдат максимално добре подготвени."

"В Ла Лига няма лоши отбори. Интригата е много сериозна, а до края на сезона остават още много мачове, така че не избързвайте със заключенията. Нищо не се знае. Преди няколко кръга Барселона и Реал Мадрид бяха изключени от битката за титлата от журналистите. Само няколко седмици по-късно нещата са променени. Не трябва да се бърза със заключенията.", завърши наставникът на Атлетико Мадрид.

А какво сподели колегата му Зинедин Зидан преди утрешния мач, четете ТУК.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички