Депортиво Ла Коруня е изправен пред невиждан резил


Депортиво Ла Коруня е изправен пред невиждан резил
Снимка: Getty Images/Guliver

2256 0

Славният испански отбор на Депортиво Ла Коруня достигна ново дъно в разочароващото си представяне вчера, когато пропуснаха шанс да се завърне във втората дивизия. Сега клубът е с шанс да потъне още по-надолу в нивата на испанския футбол.

Шампион в Ла Лига преди 21 години и полуфиналист в Шампионската лига от преди 17, Депортиво през миналата година изпадна в третото ниво (Сегунда дивизия Б), а този сезон вече 628 минути няма отбелязан гол.

Слабата им форма ги поставя в опасност от изпадане в петото ниво на испанския футбол поради радикалната промяна на долните лиги от страна на федерацията през следващия сезон.

Дори и с три поредни победи в последните си три мача, Супер Депор може да завърши само четвърти в дивизията си от 10 отбора, пропускайки плейофите с една точка.

Най-унизително е, че те завършиха зад резервния отбор на най-големите си местни съперници Селта Виго.

Сега Депортиво ще бъде поставен в мини-лига, съдържаща още три отбора и трябва да завърши сред първите два, за да достигне до Примера RFEF. В противен случай те ще попаднат в четвъртото ниво на RFEF Сегунда.

"Реалността е, че трябва да се вдигнем веднага. Може да сме разочаровани, но нямаме време за това", каза старши треньорът Рубен де ла Барера.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички