Деко и Барселона поглеждат отново към бразилския пазар за млад талант


Деко и Барселона поглеждат отново към бразилския пазар за млад талант
Снимка: Getty Images

1653 0

Барселона е изключително внимателен, когато заговорим за трансфери. Испанският гранд продължава да се бори с кризата и няма същите възможности като останалите европейски грандове. В Каталуня сега поглеждат отново към Бразилия и един от големите таланти там.

Деко има своя любимец

Спортният директор на "блаугранас" - Деко, се е ангажирал да подпише с младия Габриел Москардо. Управникът вярва, че 18-годишният футболист притежава правилния профил, за да стане успешен играч на Барса. Португалецът се надява да го привлече следващото лято, тъй като смята, че ще е готов за европейския футбол точно тогава, информира "SPORT".

Припомняме, че Барса вече взе футболист от Бразилия през лятото - талантливия Виктор Роке от Атлетико Паранаенсе, за 40 милиона евро и го остави в клуба под наем до края на кампанията. Очаква се новият нападател на каталунците да пристигне през януари.

Младият Москардо е футболист на Коринтианс и може да играе на много позиции в халфовата линия, но предпочита да действа като опорен полузащитник. Той дебютира за основния тим през 2023 година, като вече има 15 мача зад гърба си с екипа на бразилския гранд. Има информации, че интерес към него проявяват и от Челси.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Барселона има дълъг списък с 6 имена за трансфери.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички