Де Бур: Бускетс пречи на Де Йонг да разкрие най-доброто от себе си


Де Бур: Бускетс пречи на Де Йонг да разкрие най-доброто от себе си
Снимка: Getty Images/Guliver

2014 0

Бившият футболист на Барселона Роналд де Бур коментира положението на сънародника си Френки де Йонг в каталунския клуб. Според него капитанът на тима Серхио Бускетс пречи на развитието на нидерландския национал на "Камп ноу".

"Бускетс е невероятен играч, но трябва да бъде покриван. Ако трябва да покрива голяма площ, той има проблеми. Това засяга цялия отбор, включително и Де Йонг. Де Йонг е бъдещето. Кариерата на Бускетс върви към края си. Обичам го, но той вече не е млад. Понякога клубовете и треньорите твърде дълго се придържат към играчи, които трябва да отстъпят встрани", анализира Де Бур, цитиран от El Pais.

"Бъдещето принадлежи на Де Йонг, Гави, Педри, Нико. С тези играчи Барселона ще има невероятна халфова линия. Де Йонг все още е страхотен играч за Барселона. Но сега, когато видя как се движи по терена, оставам с впечатлението, че е твърде плах. Той не показва енергията, която обикновено притежава. Изглежда малко изгубен, не изглежда щастлив", допълва бившият национал на Нидерландия.

"Постоянната смяна на треньорите може да му се е отразила. Освен това Бускетс продължава да играе на позицията, която най-добре подхожда на Де Йонг. Заедно с Канте Де Йонг е един от най-добрите полузащитници в света. Универсалността на Френки е уникална: нито един полузащитник не може да играе така естествено, както като шестица, така и като осмица", допълва Де Бур. Междувременно, слуховете, че Барселона ще се раздели с халфа продължават.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички