Ла Лига планира да проведе мач в САЩ


Ла Лига планира да проведе мач в САЩ
Снимка: Getty Images

1001 0

Ла Лига продължава да планира организирането на мач в САЩ. Това потвърди президентът на Испанската футболна лига Хавиер Тебас. Той обаче заяви, че двубоят няма да бъде Ел Класико между Реал Мадрид и Барселона.

"Дербито между Реал Мадрид и Барселона трудно ще бъде проведено извън страната, защото това е най-важният мач на света. Всичко е много различно. Надявам се и очаквам, че в недалечното бъдеще един мач ще може да бъде изигран в САЩ. Участници в него трябва да бъдат някои от най-големите клубове. Искаме да организираме нещо такова, работим за това. Може да е някой двубой с участието на Барселона, Атлетико Мадрид или Реал Мадрид", заяви Тебас.

Ла Лига има договр за 15 години за развитието на испанския футбол в Северна Америка. Подобна стъпка беше направена с турнира за Суперкупата на Испания, като финалът през 2020 г. между Реал Мадрид и Атлетико Мадрид беше игран в Саудитска Арабия.

А ето кой ще замени Зинедин Зидан в Реал Мадрид.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички