Бускетс почти сигурно пропуска двубоя с Манчестър Юнайтед в Лига Европа


Бускетс почти сигурно пропуска двубоя с Манчестър Юнайтед в Лига Европа
Снимка: Getty Images

1472 0

Барселона победи Севиля с убедително 3:0 в двубой от Ла Лига и дръпна с цели 8 точки пред Реал Мадрид на върха. Срещата на каталунците срещу Севиля обаче започна лошо за отбора на Шави. Бяха изиграни едва пет минути, когато Серхио Бускетс трябваше да напусне терена след сблъсък с Юсеф Ен-Несири.

Халфът на Барса и нападателят на Севиля се насочиха към топката, като играчът на "блаугранас" пострада лошо, тъй като мароканецът стъпи върху  глезена му. Бускетс не успя да продължи и Шави го замени с Франк Кеси.

Без все още да е потвърдена диагнозата, според "Cadena Ser", от лагера на Барса смятат, че ще отсъства две или три седмици. Това означава, че той ще пропусне следващите два мача. А това са гостуването на Виляреал в Ла Лига и първия мач от квалификациите за Лига Европа срещу Манчестър Юнайтед. И двете срещи са изключително важни и решаващи в двете надпревари и битката за трофеите.

"Натрупахме много мачове без загуба и е важно, че днес спечелихме по такъв начин - срещу ниско подредена защита създадохме доста положения, а това е голям позитив! Нещата ни се получават. На 8 точки сме пред Реал Мадрид, но до края на сезона остават още много мачове", заяви след двубоя Шави. А защо е трябвало да покажат смелост в двубоя срещу Севиля - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички