Бивш германски рефер: Нямаше дузпа срещу Васкес, но имаше гол на Ямал в Ел Класико


Бивш германски рефер: Нямаше дузпа срещу Васкес, но имаше гол на Ямал в Ел Класико
Снимка: Getty Images

9875 0

Бившият германски рефер Мануел Графе заяви, че колегата му Сесар Сото Градо, свирил неделното Ел Класико, е допуснал грешка, незачитайки гола на Ламин Ямал. "Кралете" победиха Барселона с 3:2 и почти докосват титлата в Ла Лига.

Незачетеният гол на Ямал

В 28-ата минута младата звезда на каталунците се възползва от корнер и прати топката към вратата на Андрий Лунин. Топката поне частично премина голлинията, но украинецът я улови и извади. Реферът даде сигнал, че няма гол, но след това се консултира с видеоасистента. Накрая Градо потвърди решението си.

Той смята, че е разкрил симулацията на Васкес детайлно

"По-рано беше обяснено,че топката явно се намира зад линията, дори при гледане с камера от височина 16 метра. Сега се появиха снимки отпред, а и от близките кадри е абсолютно ясно: гол!", казва той, цитиран от "Mundo Deportivo".

Имаше ли дузпа срещу Васкес?

Той коментира и ситуацията с отсъдената дузпа в полза на Реал заради нарушение на Пау Кубарси срещу Лукас Васкес. тя бе реализирана от Винисиус Жуниор.

"Кубарси постави крак пред Лукас Васкес, но Васкес скочи и в полета си потърси контакт с десния крак. Може да е трудно да се види на терена, но с ВАР? Дори и най-малък контакт с другия крак на Кубарси не е причина за падане. Можете да го видите как скача предварително, но повече не слага крака си на земята.

Левият крак на Васкес се приземява на тревата рано, но не трябва да е на земята, затова Васкес го вдига отново за повече театралност", категоричен е Графе. А ето как Жерар Пике коментира двете ситуации. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички