Бивш директор разкри: Ибрахимович си тръгнал от Барса заради търкания с Меси


Бивш директор разкри: Ибрахимович си тръгнал от Барса заради търкания с Меси
Снимка: Getty Images/Guliver

4094 0

Нападателят Златан Ибрахимович започна по страхотен начин в Барселона, но престоят му на "Камп ноу" беше много кратък. Причина за това беше, че треньорът Хосеп Гуардиола бързо осъзна, че шведът не съвпада с неговата философия.

След само една година в Каталуня голмайсторът замина за Милано, като в медиите се появиха информации, че Ибрахимович се е сдобил с доста врагове в съблекалнята заради своя характер.

Бившият маркетингов директор на Барселона Марк Ингла разясни защо навремето Златан се оказа ненужен в Барселона, въпреки класата си. Оказа се, че шведската звезда е имал търкания с лидера на испанския гранд Лионел Меси.

"Защо на Златан не му провървя в Барселона? Шведът е истински звяр, невероятна машина. Но в Барселона беше до друга машина, малко по-малка от него. Беше много статичен за системата на игра на Барселона и на Меси му бе нужно повече пространство за движение в атака. Златан му затваряше голяма част от пространството със своята игра. Имаше търкания по тази тема", разкри Ингла пред френския "Telefoot".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички