Без да блести Реал Мадрид подчини Райо Валекано с късен гол на Карим Бензема


Без да блести Реал Мадрид подчини Райо Валекано с късен гол на Карим Бензема
Снимка: Getty Images

4556 0

Испанският колос Реал Мадрид постигна пестелива победа над Райо Валекано с 0:1 като гост в мач от 26-ия кръг в Ла Лига. Без да блести Реал стигна до успеха на стадион "Вайекас" в Мадрид с попадение на Карим Бензема в края на срещата, с което "белите" увеличиха аванса си на върха.

В 18-ата минута Райо Валекано имаше шанс да открие резултата. Серджо Гуардиола Наваро стреля опасно към вратата на Реал, но Тибо Куртоа се намеси. Шест минути по-късно Марко Асенсио овладя отдясно в наказателното поле и опита опасен удар към далечния ъгъл, който обаче излезе с малко в аут.

В 40-ата минута Реал Мадрид прати топката в мрежата на Райо. Каземиро получи центриране в наказателното поле, овладя топката и я изстреля в мрежата. ВАР обаче се намеси и установи, че бразилецът е бил в положение на засада, а освен това останаха съмнения дали Каземиро не извърши нарушение срещу противник и дали не игра с ръка след това.

В края на първата част синът на Зинедин Зидан и вратар на Райо - Лука Зидан, направи фантастично спасяване след удар на Карим Бензема, за да запази нулевото равенство. След почивката няколко минути Райо упражни натиск към вратата на Реал. В 56' Марио Суарес засече центриране от корнер с глава, но Куртоа прояви отличен рефлекс.

В следващите минути Реал не упражни кой знае какъв натиск, но въпреки това стигна до победата с гол в 83-ата минута. Карим Бензема взаимодейства с Винисиус Жуниор в наказателното поле, след която френският нападател успя да изведе "белите" напред в резултата - 0:1!

С победата Реал Мадрид увеличи актива си на 60 пункта - с девет повече от втория Севиля, който е с мач по-малко. Райо пък записа пета поредна победа в Ла Лига и се намира на 12-о място с 31 пункта. В следващия кръг Реал Мадрид се изправя срещу Реал Сосиедад, докато Райо гостува на Кадис.

Стартови състави:

Райо Валекано: Лука, Суарес, Катена, Санти, Трехо, Бебе, С. Гуардиола, Алваро, Балиу, Оскар, Гарсия

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Милитао, Начо, Кроос, Бензема, Модрич, Асенсио, Каземиро, Винисиус, Менди

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

След най-слабия мач на Реал Мадрид през сезона и поражението с 0:1 от ПСЖ на осминафиналите в Шампионска лига, "кралския клуб" успя да се съвземе бързо и да спечели с класическото 3:0 над Алавес на "Сантяго Бернабеу".

Сега пред Карло Анчелоти и компания предстои още един мач, който е задължителен за спечелване. Основният конкурент на Реал за титлата Севиля има едва един успех в последните си пет мача и "белия балет" вече можеше да се е откъснал, ако не бе допуснал няколко изненадващи грешни стъпки.

Сега тимът гостува на Осасуна. Реал е 1-ви във временното класиране с 57 точки от 25 - 6 пункта по-малко има Севиля. Райо пък е в средата на класирането и не се бори нито за оцеляване, нито за място в европейските клубни турнири през следващия сезон.

ТОП КОЕФИЦИЕНТИ ЗА ДВУБОЯ НА РЕАЛ МАДРИД СРЕЩУ РАЙО ВАЛЕКАНО!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички