Бензема прекрати домашната мъка на Реал срещу Атлетико в дербито на Мадрид


Бензема прекрати домашната мъка на Реал срещу Атлетико в дербито на Мадрид
Снимка: Guliver/GettyImages

6943 0

"Сантиаго Бернабеу" най-накрая си припомни какво е любимият на домакинските фенове Реал Мадрид да спечели градско дерби срещу Атлетико в Ла Лига. В мач от 22-ия кръг на излизат днес на "Сантяго Бернабеу" за голямото дерби от 22-рия кръг на испанската Ла лига "белия балет" надигра с 1:0 "рохибланкос" и ще остане начело в класирането независимо от развоя на останалите срещи от този рунд в Испания. 

Единственото попадение беше дело на Карим Бензема в 56', когато френският ас завърши отлична комбинация, стартирала след извеждащо подаване на Винисиус към Менди по лявото крило. 

Зизу започна мача в схема 4-5-1, но още на почивката направи двойна смяна, пускайки в игра Винисиус и Лукас, които увеличиха остротата на играта на Реал, а Атлетико нямаше никакъв отговор на отличния мач, изигран от "белите". Нещо повече - след победния гол "дюшекчиите" нямаха нито едно положение за гол. 

Това беше първа победа на Реал Мадрид над градския съперник в Ла Лига у дома от сезон 2011/12, като "кралете" събраха 49 точки с успеха си - 6 повече от Барселона и мач по-малко. 

Атлетико пък изхвърча от топ 4 и вече е на 5-а позиция с актив от 36 точки - равен брой с Хетафе, но мач повече в сравнение с тима от мадридските предградия. 

Срещата е от 17 часа.  "Дюшекчиите" ще търсят символичен реванш за загубата на финала за Суперкупата на Испания след дузпи.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 6' Реал Мадрид получи първия си шанс да отбележи гол. Тони Кроос получи топката отляво на нападението, центрира отлично за Серхио Рамос в наказателното поле, но ударът на капитана с левия крак мина над вратата. 

Само 3 минути след първия интересен епизод в мача Алваро Мората опита да стигне извеждащо подаване, но Тибо Куртоа излезе и улови, а и Рафаел Варан свърши добра работа с тяло. В 11' защитата на "рохибланкос" беше отлично преодоляна при нестандартно изпълнение на корнер, като Тони Кроос подаде извън наказателното поле за Дани Карвахал, той му върна топката, а германецът насочи около точката на дузпата. Там непокритият Рамос опита мигновен шут, който не се получи.

В 18' гостите получиха първи реален шанс да стигнат до гол, като Върсалко изведе Витоло сам срещу Куртоа, но белгиецът се справи с удара на нападателя. При далечн удар минута по-късно Саул също можеше да се разпише, но топката премина встрани от вратата.  

В 24' Атлети отново успя изгради хубаво нападение и да затрудни защитата на "белите". Витоло беше блокиран в опита си за удар, секунда по-късно Анхел Корея овладя и от малък ъгъл нацели страничната греда от външната страна.

Малко преди края на първото полувреме Анхел Кореа беше изведен сам срещу Куртоа и успя да стреля, но прати топката в аут. Все пак страничният рефер отчете и засада, но едва след пропуска на нападателя. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Още преди съдийския сигнал на терена се появи Лукас Васкес, който замени Иско, но по-голямата изненада беше свързана с факта, че Винисиус влезе на мястото на Тони Кроос. Германецът записа 48 точни подавания (6 от 7 точни далечни), като причината за изваждането му не стана ясна по време на срещата. В 48' Алваро Мората отстъпи мястото си на Тома Лемар. 

Смените на Зизу обаче дадоха резултат, като във формация 4-3-3 Реал МАдрид стана много по-опасен. Това доведе до повече положения, а в 56' домакините успяха и да открият резултата. Винисиус задържа топката в близост до лявото крило и пусна отличен извеждащ пас за Менди. Левият бранител с прекрасно центриране залепи топката за крака на връхлитащия Бензема, който между двама защитници стреля и откри - 1:0. 

След попадението изглеждаше, че "дюшекчиите" нямат адекватен отговор на играта в защита на Реал през второто полувреме. Вместо Ателтико да търси изравняване, домакините изпуснаха няколко изгодни ситуации, при които да покачат на 2:0. Винисиус пробва няколко удара, докато Модрич и Менди пропиляха няколко добри ситуации, при които можеха да изведат свой съотборник сам срещу вратаря, но предпочетоха да стрелят от около 15 метра дистанция. 

В 80' "кралете" пропуснаха и най-добрата си възможност след гола, като триходова комбинация между Валверде, Безнема и Винисиус позволи на бразилеца да навлезе в наказателното поле, да финтира бранител и да стреля, но право в ръцете на Ян Облак 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Реал Мадрид: Куртоа, Карвахал, Рамос, Варан, Менди, Каземиро, Валверде, Кроос, Модрич, Иско, Бензема

Атлетико: Облак, Лоди, Фелипе, Савич, Върсалко, Томас, Йоренте, Кореа, Саул, Витоло, Мората

Не липсват кадрови проблеми и в двата щаба. Зинедин Зидан няма да може да разчита на контузените Асенсио, Азар и Бейл, а Мариано все още не е готов за игра. Диего Симеоне пък е без контузените Коке, Диего Коща, Ариас, Феликс, Трипиър, Хименес, а Тома Льомар все още не е напълно възстановен.

"Кралския клуб" влиза в градското дерби като лидер в Ла лига с 46 точки - с три повече от основния им преследвач Барселона. В същото време Атлетико заема пето място с 36 пункта и се нуждае от победа, за да се завърне в топ 4.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички