Бенитес: Кристиано заслужава място в историята


Бенитес: Кристиано заслужава място в историята
Снимка: Gulliver/Getty Images

858 0

Старши-треньорът на Реал Мадрид Рафаел Бенитес е категоричен, че Кристиано Роналдо напълно заслужено е влязъл в историята на "белия балет" завинаги.

За втори път в кариерата си португалският ас отбеляза 5 гола в един мач, като това стана по време на гостуването на Еспаньол. Освен това той закова личната си сметка в Ла Лига на 230 гола, превръщайки се в голмайстор №1 на клуба в първенството. До вчера лидер беше Раул Гонсалес, който има 228 гола в шампионата.

Бенитес, който не обича да дава индивидуални оценки, обърна специално внимание на Роналдо след категорични успех с 6:0 срещу каталунската селекция.

"Обичам да говоря за отбора след такава победа, но няма как да не похваля и Роналдо за неговите пет гола.  А можеха и да са повече.

Цифрите говорят сами за себе си. Някой, който вкарва толкова много, заслужава място в историята. Няма съмнение в това. Той заслужава място сред най-добрите - Раул и Алфредо Ди Стефано.

Говорим за трима от най-великите играчи. Надявам се Роналдо да продължи да вкарва - това ще е прекрасно както за него, така и за Реал", заяви треньорът на Реал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички