BBC възкръсна и Реал Мадрид отново се забавлява на терена


BBC възкръсна и Реал Мадрид отново се забавлява на терена
Снимка: Guliver/GettyImages

1143 0

Атакуващото трио на Реал Мадрид "BBC" - Карим Бензема, Гарет Бейл и Кристиано Роналдо, беше с ключов принос за поредния успех през 2018 година в полза на "кралете". Феновете на "Сантиаго Бернабеу" видяха най-доброто от триото, а Реал спечели с 3:0 срещу Алавес, за да запази мястото си в тройката на Ла Лига.

След доста пропуски през първото полувреме в 43' най-накрая падна първият гол. Карим Бензема получи топката в наказателното поле и веднага елегантно с пета елиминира двама защитници и постави топката на крака на Роналдо - удар и 1:0 за "белия балет".

Второто полувреме пък започна ударно за домакините. Още при изпълнението на начален удар Бензема отне топката от играч на Алавес и нахлу в половината на съперника. Роналдо беше блокиран от двама защитници, но френският нападател изведе забравения от защитата Гарет Бейл - удар и 2:0 за "белите".

Крайното 3:0 беше фиксирано от Кристиано Роналдо, който нахлу отлично в наказателното поле и с премерен удар засече отличен пас по тревата от Лукас Васкес - 3:0 за шампиона на Испания.

В 89' Кристиано Роналдо получи шанс за хеттрик, след като беше отсъдена дузпа в полза на Реал Мадрид. той обаче отстъпи правото за изпълнение на Карим Бензема, който подпечата отличната си игра в мача с гол - 4:0 в полза на Реал Мадрид.

Португалецът вкара в 4-и пореден мач на своя отбор във всички турнири, а в последните си 7 мача има реализирани 12 попадения.

Това беше 5-а победа в последните 6 мача за първенство в полза на Реал Мадрид. Добрата серия на шампионите им позволи да се завърнат категорично в топ 3, след като в голяма част от сезона "белия балет" се намираше на 4-о място или дори извън местата, даващи право на участие в Шампионска лига. В момента воденият от Зинедин Зидан отбор е с актив от 51 точки - 5 повече от Валенсия, но и мач повече. Барселона остава лидер с 62 пункта след 24 изиграни срещу.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички