Барселона завърши сезона с равен, но Меси почти си гарантира "Златната обувка"


Барселона завърши сезона с равен, но Меси почти си гарантира "Златната обувка"
Снимка: Getty Images/Guliver

2569 0

Барселона и Ейбар завършиха наравно в своя последен мач в Ла Лига за сезона, последен изобщо в целия кръг. Двата тима си вкараха по 2 гола, като автор на попаденията за гостите беше лидерът им Лионел Меси. За него това бе 36-и гол в първенството в 34 мача и общо 50-и за сезона. За Ейбар се разписаха Марк Кукурея и Пабло Де Бласис. Барселона отдавна стана шампион на страната, докато съперникът им днес запази своята 12-а позиция.

Ейбар поведе в 20' след сравнително равностойна игра. Тогава юношата на Барселона Марк Кукурея шутира, Силесен не се намеси добре и видя топката в мрежата си. Единадесет минути по-късно каталунците изравниха чрез основния си коз - Лионел Меси. Капитанът бе изведен от Артуро Видал след атака отляво и успя да преодолее вратаря на Ейбар.

Само няколко секунди по-късно аржентинецът избухна с втори гол и изведе гостите до обрат. В ситуацията след бърза атака Меси се озова лице в лице с вратаря Дмитрович и успешно го прехвърли за 1:2. Моментът бе разгледан от ВАР заради съмнения за засада, но такава не бе регистрирана.

В самия край на първото полувреме обаче домакините успяха да стигнат до изравняване. Играч на Ейбар отправи удар към вратата на Барселона, Силесен изби с глава, но топката попадна у Пабло Де Бласис, който не остави шанс на холандеца - 2:2.

През втората част Ейбар бе отборът, който повече търсеше как да стигне до победата. В 81' след грешка на каталунците домакините можеха да вкарат трети гол, но Кукурея стреля над вратата. Преди началото на мача Ейбар направи шампионски шпалир на новия стар шампион в Ла Лига. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички