Барселона започна 2019г. с труден успех като гост


Барселона започна 2019г. с труден успех като гост
Снимка: Getty Images/Gulliver

2360 0

Барселона започна 2019 година с труден успех срещу Хетафе. Отборът на Ернесто Валверде победи с 2:1 при гостуването си от 18-ия кръг на Ла Лига. Попаденията за Барса отбелязаха Лионел Меси и Луис Суарес, а за домакините Мата. И трите попадения паднаха през първата част. След тази победа каталунците вече водят с 5 точки пред втория Атлетико Мадрид. Разликата пък с големия им съперник Реал Мадрид вече е 10 точки.

Срещата започна добре за гостите, като Дембеле показа индивидуалните си качества рано-рано в срещата, но ударът му от наказателното поле бе блокиран. В 12' топката влезе в мрежата на Тер Щеген, но попадението не бе зачетено, тъй като бе свирен фаул. Ситуацията бе спорна, но не бе разгледана от ВАР.

Срещата продължи с атаки и към двете врати, но в 20' Лионел Меси откри головата си сметка за 2019 година. Аржентинецът мина между няколко защитници и се озова сам срещу вратаря, след което го финтира и него и се разписа на опразнената врата. Попадението окрили каталунците, които създадоха няколко добри положения. В 39' Луис Суарес достигна до топката на границата на наказателното поле и стреля от движение без да се колебае. Начинът, по който намери топката, беше отличен и се разписа за 0:2. Две минути преди края на полувремето домакините върнаха едно попадение. Хайме Мата се възползва от асистенция на Анхел, която му позволи да вкара топката в опразнената врата.

Хетафе показа, че няма никакво намерение да се предава през втората част и дори записа по-чистите положения през полувремето. В 48' Анхел Родригес бе изведен сам срещу Тер Щеген, след това треля по диагонала и топката се удари в гредата от външната страна. В 54' пък Сория спаси удар на Меси. 5 минути след това стражът на Барса направи страхотно спасяване. Кабрера стреля много силно с глава, след като успя да се освободи, а германският вратар изби над гредата. В 67' Хайме Мата направи непростим пропуск. Нападателят преодоля и защитата, и вратаря, но точно пред вратата прати топката над гредата. В 75' Меси беше изведен от Дембеле сам срещу вратаря, но стражът на домакините спаси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички