Барселона триумфира с Купата на Краля и е на победа от знаменит требъл


Барселона триумфира с Купата на Краля и е на победа от знаменит требъл

2225 0

Барселона е новият носител на Купата на Краля, след като Меси, Неймар, Суарес и компания записаха пореден силен двубой в края на сезон и спечелиха безпроблемно с 3:1 над Атлетик Билбао във финалната среща, играна на "Камп Ноу".

От самото начало Барселона наложи своята воля и след няколко пропуска и отменен гол на Неймар в 20' падна първото попадение.

Лионел Меси отново блесна в магическа светлина, след като безпроблемно направи за смях отбраната на Билбао и с прецизен изстрел успя да се разпише - един от най-красивите голове за футболния сезон.

В 37-ата минута каталунците стигнаха до второ попадение след отлична многоходова комбинация на скорост. Иван Ракитич направи двойно подаване с Меси, преди да изведе "в коридор" Луис Суарес зад гърба на защитата. Уругваецът се постара да избяга от засадата и центрира успоредно на голлинията за връхлитащия на втора греда Неймар, който нямаше как да сгреши пред опразнената врата - 2:0.

В 73-ата минута извеждащо подаване по дясното крило предостави пространство за Даниел Алвес, който напредна и центрира отлично по земя на първа греда. Меси изскочи от дълбочина, за да изпревари персоналния си пазач и да засече кълбото в близкия ъгъл на вратаря, за да направи 3:0.

Все пак и "баските" се отчетоха с гол във финала, след като в 80' Инаки Уилямс отбеляза първия си гол за сезона - 3:1 за Барселона.

Това е 27-а Купа на Краля за "блаугранас", с което отборът е абсолютен рекордьор в Испания.

Триото Меси, Суарес и Неймар пък вече е с два гола повече от най-резултатното трио в историята на испанския футбол - Роналдо, Игуаин и Бензема, които поставиха своя рекорд през сезон 2011/12.

Барселона пък има шанс да осъществи златен требъл, ако след седмица в Берлин спечели Шампионска лига във финала срещу Ювентус.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички