Съдят Барселона за милиони


Съдят Барселона за милиони

2414 0

Ръководството на бразилския колос Сантос обяви, че клубът е завел дело срещу Барселона заради трансфера на голямата звезда Неймар на "Камп Ноу".

Причина за делото е разкритието за финансови машинации. Първоначално трансферът беше за 17.1 милиона евро, но след направено сериозно разследване сумата стигна колосалните 86.2 милиона евро.

Президентът на Сантос Модесто Рома е категоричен, че след тези разкрития е редно и бразилският клуб да получи по-сериозна сума от трансфера на бразилското дете-чудо.

"Това не е съдебно дело срещу нашия идол Неймар, но определено е в полза на Сантос. Не можем да запазим мълчание в тази ситуация. Уважаваме всички участници в сделката, но трябва да възстановим пораженията, които клубът понесе заради сделката.

На 31-и май ще станат две години от трансфера, за който получихме 17 милиона евро. Сантос се цели в това да получи компенсация и ще използва всички легални начини, за да предпази своите права", информира президентът.

Заради разкритията около трансфера на Неймар бившият президент на Барселона Сандро Росел подаде оставка, а срещу него и Хосеп Мария Бартомеу се водят дела за данъчни измами.

Сантос пък ще заведе и дело срещу бащата на Неймар, който е ръководител на агенцията "Неймар Спортс". Смята се, че баща и син са получили общо 20 милиона евро на ръка, за да акостират на "Камп Ноу".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички