Барселона съсипа Хетафе с пет гола за едно полувреме


Барселона съсипа Хетафе с пет гола за едно полувреме
Снимка: Getty Images/Guliver

1538 0

Барселона разгроми Хетафе с 6:0 в мач от 34-ия кръг на испанската Примера дивисион. Интригата в мача приключи рано - каталунците вкараха 5 от головете си до 40-ата минута, след което двубоя се доиграваше.

С по две попадения се отчетоха Лионел Меси и Луис Суарес. По още един добавиха Неймар и Шави.

Така нападателното трио на Барса (Меси, Суарес, Неймар) има общо 102 гола на сметката си този сезон.

Гостите се бранеха с 10 души, но опълчението им издържа само 9 минути, преди Арайо да събори Суарес в пеналта. Меси бе точен от отсъдената дузпа. В 25-ата мин. Суарес засече топката от въздуха и я прати в близкия ъгъл за 2:0.

След това бе ред и на Неймар да вкара. Бразилецът получи пас от Меси, финтира съперник и спокойно преодоля Игуаита за трети път в мача. В 30-ата минута Шави остана свободен пред наказателното поле и с премерен удар направи 4:0. Суарес добави още едно попадение 5 минути преди почивката.

Втората част започна с гол-шедьовър. Меси получи топката вдясно, но я нагласи отлично на левия си крак, след което я прати по великолепен начин над вратаря към далечния ъгъл. Изключително изпълнение за 6:0 и мачът на практика приключи.

Така тимът на Луис Енрике продължава да води в класирането с 5 точки аванс пред Реал (Мадрид), който обаче е с мач по-малко.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички