Барселона срещу Атлетико Мадрид: Нищо общо с есенния мач от Ла Лига


Барселона срещу Атлетико Мадрид: Нищо общо с есенния мач от Ла Лига
Снимка: Getty Images

1402 0

Днес в събота следобед Атлетико Мадрид ще се изправи срещу съвсем различен отбор на Барселона от този, който победи през ноември 2020 година с 1:0. Тогава каталунците все още бяха в процес на изграждане, тъй като Роналд Куман се опитваше да намери правилната схема и титулярен състав, които да паснат на вижданията му за играта.

На институционално ниво клубът също беше в пълен безпорядък, а тежкото наследство на Бартомеу изглеждаше сякаш ще взриви обстановката на "Ноу камп". Барса пристигна на "Уанда Метрополитано" онази нощ през ноември след серия от неубедителни мачове и ясно изразено недоволство сред феновете на тима.

Сега обаче Барселона изглежда като съвсем нов отбор и въпреки няколкото незадоволителни представяния, те като цяло имат доста добра 2021 година до този момент. Роналд Куман вече има по-улегнал отбор, който лека-полека успя да се адаптира към неговите методи и резултатът е, че преднината на Атлетико Мадрид на върха в Ла Лига бе намалена драстично.

До януари-февруари изглеждаше, че този сезон е Сезонът на Атлети и никой не може да ги "бутне" от първото място. Но през втория месец от годината ситуацията започна да се променя - загубата с 0:2 от гостуващия Леванте на 20 февруари съживи надеждите на Барселона и Реал Мадрид за титла. 

След това Диего Симеоне не можа да преодолее Челси в Шампионска лига и настроението в неговата съблекалня претърпя рязка промяна - започнаха серии от равенства, загуби и победи, което позволи на "Белия балет" и каталунците да стопят огромната разлика с върха. 

Ако Барселона не беше загубила у дома си от Гранада на 29 април, то Атлетико Мадрид щеше да пристигне на "Ноу камп" днес не като лидер в класирането, а като отбор на 2-ро или 3-то място в подреждането!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички