Барселона срази Хетафе и записа втория си успех през сезона


Барселона срази Хетафе и записа втория си успех през сезона
Снимка: Gulliver/GettyImages

4316 0

Отборът на Барселона  постигна втората си победа през сезона от Ла Лига, макар да не убеди, надвивайки Хетафе като домакин с 2:1. Определено продукцията на „блаугранас” на „Камп Ноу” не бе впечатляваща, но явно бе достатъчна, за да се вземат трите точки за борбата при горните позиции в Примера дивисион.

Сержи Роберто даде аванс на домакините във втората минута, които определено стартираха амбицирано, но в последствие това настроение започна да отсъства при тях. Сандро Рамирес изравни в 19-ата минута на „Камп Ноу”, но Мемфис Депай отново се разписа за Барса след 30 минути, за да донесе на практика победата на своя тим.

Успехът направи така, че отборът, воден от Роналд Куман, вече е четвърти с актив от 7 точки, а Хетафе остана в опасната зона и продължава да няма записан актив през този сезон в Испания.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Барселона започна сензационно мача и след по-малко от 120 секунди игра откри резултата. Мемфис Депай видя вляво напреднали Жорди Алба, който даде пас за Сержи Роберто, а топката бе толкова добра, че юношата на Барса нямаше как да сбърка - 1:0.

Хетафе опита да изравни малко след това резултата в Каталуния, но бившият футболист на Барса - Карлос Аленя, не успя да затрудни Тер Щеген.

В 19-ата минута един от важните футболисти в отбора на гостите – Сандро Рамирес, върна отбора си в мача. Сандро засече подаване на Аленя от корнер и изравни резултата – 1:1.

След половин час игра Барса си върна аванса след отлична атака, завършена от Мемфис Депай. Френки да Йонг изведе новото попълнение на каталунците отляво, той елиминира двама бранители на Хетафе и прати топката за 2:1.

До края на полувремето каталунците контролираха събитията на терена и до опасности пред тяхната врата не се стигна. Същата беше ситуацията и при Хетафе, които рядко владееха топката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Десет след подновяването на играта в Барселона гостите можеха отново да изравнят резултата, но Аленя пропусна чудесна възможност да матира отбраната на „блаугранас” и ударът му отлетя аут.

В рамките на 60 секунди Хетафе имаше двойна възможност да реализира гол. Първо Максимович пропусна да порази вратата на Барса, а малко след това Арамбари изтърва изгодна възможност за гостите.

До края на срещата домакините реализираха още един гол, който обаче бе отменен поради засада.

Къде да гледаме Барселона - Хетафе?

СЪСТАВИ:

Барселона: Тер Щеген, Емерсон, Араухо, Лангле, Алба, Бускетс, Роберто, Де Йонг, Депай, Гризман, Брейтуейт

Хетафе: Сориа, Иглесиас, Митрович, Джене, Оливейра, Максимович, Арамбари, Аленя, Янкто, Сандро, Юнал

ПРЕДИ МАЧА

Барселона завърши наравно в 3 от последните си 6 мача в Ла Лига. Каталунците са смятани за фаворити в мача, но трите допуснати гола в първите два мача все пак издават известни притеснения. Барселона може да допусне 2 и повече гола в трето поредно домакинство в първенстовто за първи път от март/април 1982 г.

Победа за Хетафе би била първа за тима срещу Барселона като гост в мач от Ла Лига. "Сините" не успяха да вкарат в 8 от последните си 11 гостувания и са един от трите тима, които все още нямат точки този сезон. След две загуби от Валенсия и Севиля сега Хетафе ще има изключително трудна задача.

Хетафе все още няма вкаран гол в Ла Лига, а миналият сезон не успя да вкара в 21 мача от шампионата, с 5 повече от всеки друг отбор. В 5 от последните си 10 гостувания на Барселона "сините" допуснаха 4 и повече попадения.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички