Барселона спечели важно дело, свързано с Неймар


Барселона спечели важно дело, свързано с Неймар
Снимка: Instagram

1116 0

Барселона спечели много важно дело, което се води срещу клуба вече 5 години. Става върпос за съдебен иска, заведен от Сантос заради трансфера на Неймар в каталинския клуб. Бразилският гранд настояваше за обезщетение от 61,295 млн. евро и спортни забрани срещу Барселона заради трансфера на Неймар на “Камп Ноу” през 2013 година. 

Причина за делото е разкритието за финансови машинации. Първоначално трансферът беше за 17.1 милиона евро, но след направено сериозно разследване сумата стигна колосалните 86.2 милиона евро.

"КАС счита, че договорът между Сантос и играч е бил прекратен по взаимно съгласие. Също така Барселона не са нарушили нито едно трансферно споразумение, когато са заплатили допълнителни суми на бащата на футболиста и на агенцията N&N.

Барселона не са показали измамливо поведение, когато са подписали предварителен договор с Неймар, нито когато са подписали трансферно споразумение със Сантос. Присъдата на КАС задължава Сантос да заплати и разходите по делото на Барселона в размер на 20 хил. швейцарски франка”, пише в изявлението на каталунците.

А съществува ли вероятност Барселона да си върне обратно Неймар - ето какво заяви президентът на клуба.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички