Барселона се развихри срещу Виляреал и продължи гонитбата с Реал в Ла Лига


Барселона се развихри срещу Виляреал и продължи гонитбата с Реал в Ла Лига
Снимка: Getty Images/Guliver

4807 0

Испанският колос Барселона разгроми Виляреал с 1:4 като гост в мач от 34-тия кръг на Примера Дивисион. Каталунците показаха изключителен футбол и заслужено се поздравиха с успеха на "Естадио де ла Керамика", който ги оставя в борбата за титлата в Испания.

Целият отбор на "блаугранас" демонстрира отлична игра, като впечатление направи представянето на атакуващото трио (Гризман/Меси/Суарес), както и Сержи Роберто. Голямото шоу обаче бе спечелено от вратаря на Виляреал Серхио Асенхо, който направи куп спасявания в мача, без които отборът му можеше да падне с двуцифрен резултат.

Бурно начало беляза срещата, след като в първите 20 минути паднаха три гола. Автогол на Пау Торес още в третата минута даде аванс на Барселона, който бързо бе стопен от Жерард Морено. Малко по-късно обаче Луис Суарес върна преднината на своя отбор след асистенция на Меси.

В края на първата част Антоан Гризман покачи резултата на 1:3 след нова асистенция на Меси и брилянтен прехвърлящ удар. През второто полувреме ВАР отмени гол на Меси заради тънка засада на Артуро Видал в хода на атаката, а след куп пропуски в края на мача се разписа и Ансу Фати.

По този начин Барселона увеличи актива си на 73, доближавайки се на четири пункта от лидера Реал Мадрид. Виляреал остава на пета позиция с 54 пункта - на три от четвъртия Севиля, който е с мач по-малко.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в третата минута Барса откри резултата. Жорди Алба проби по левия фланг и центрира остро в наказателното поле. На близката греда Пау Торес се опита да пресече подаването, но вместо това го насочи към вратата и си отбеляза автогол - 0:1!

Десетина минути по-късно Виляреал стигна до изравнителен гол. "Жълтата подводница" организира бърза контраатака, която осигури възможност на Санти Касорла да обстрелва вратата на каталунците в наказателното поле. Тер Щеген успя да спаси удара на испанеца, но при добавката Жерард Морено успя да се разпише в опразнената врата - 1:1!

В 20-ата минута Барселона отново излезе напред в резултата. След отлична отборна атака Лионел Меси подаде към изтеглилия се в лявата зона на атаката Луис Суарес. Уругвайският нападател стреля от движение, намирайки далечния ъгъл на вратата, матирайки стража Асенхо - 1:2!

В следващите минути Барселона продължи да атакува и пропиля няколко отлични възможности за гол, като най-доброто положение се откри през Луис Суарес. Виляреал пък можеше да изравни резултата в 37-ата минута, но удар на Карлос Бака бе отлично отразен от Тер Щеген.

В самия край на първото полувреме Барселона отбеляза трето попадение. Каталунците разиграха топката пред наказателното поле, преди да се озове в краката на Лео Меси. Аржентинецът върна топката назад към Антоан Гризман, който с фантастичен прехвърлящ удар не остави шансове на вратаря на Виляреал - 1:3!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

През втората част Барса продължи да играе много освободено и да създава опасности пред вратата на Виляреал. В 53-ата минута Антоан Гризман свали висока топка с гърди за Меси, който веднага стреля, но ударът му бе твърде слаб и не затрудни Асенхо. Пет минути по-късно Луис Суарес се озова на стрелкова позиция в наказателното поле, но не успя да намери очертанията на вратата.

В средата на полувремето каталунците пропиляха нови две голови ситуации. Влезлият като резерва Иван Ракитич стигна до наказателното поле, а след това подаде към Артуро Видал. Чилиецът нанесе тежък удар от движение, но Асенхо успя да се намеси. Секунди по-късно Жорди Алба нахлу в наказателното поле и стреля от непосредствена близост, но отново стражът на домакините спаси.

В 69-ата минута Лионел Меси също успя да се разпише, но попадението му бе отменено след намесата на ВАР. Причината бе, че в хода на атаката е имало тънка засада на Артуро Видал. Три минути преди изтичането на редовното време Ансу Фати се освободи в наказателното поле и с премерен удар вкара нов гол за Барса - 1:4!

В самия край на мача Меси уцели гредата от пряк свободен удар, а след това Асенхо отново се отличи с брилянтна намеса, съхранявайки вратата си от повече голове.

ПРЕДИ СРЕЩАТА

В днешния мач отборът на Барселона излиза за задължителна победа, след като по-рано през деня Реал Мадрид спечели гостуването си на Атлетик Билбао. С победата "белия балет" временно увеличи аванса си на върха на седем пункта, като тази преднина може да се окаже нестопяема за Барса в последните четири мача от сезона, ако днес не вземе трите точки.

"Жълтата подводница" обаче се намира в страхотна форма и има 5 победи и 1 равенство след подновяването на сезона в Ла Лига. Така тимът е на 5-ото място, като е само с 3 точки по-малко от 4-ия Севиля и съответно от мястото, което дава право на участие в груповата фаза на Шампионска лига.

Наставникът на Барселона Кике Сетиен няма да може да разчита на контузените Самуел Юмтити, Френки Де Йонг и Усман Дембеле, докато Виляреал е без Рамиро Гуера, Рамиро Фунес Мори, а Суфиан Чакла е под въпрос за срещата.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Виляреал: Асенхо, А. Морено, Албиол, Марио Гаспар, Торес, Замбо, Касорла, Ибора, Чуквуезе, Алкасер, Ж. Морено

Барселона: Тер Щеген, Алба, Пике, Ленгле, Семедо, Бускетс, Роберто, Видал, Гризман, Суарес, Меси

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички