Барселона се развихри срещу последния и изпревари Реал Мадрид в Ла Лига


Барселона се развихри срещу последния и изпревари Реал Мадрид в Ла Лига
Снимка: Getty Images/Guliver

4852 0

Испанският колос Барселона разгроми последния Уеска с 4:1 като домакин в мач от 27-ия кръг на Ла Лига. Лионел Меси отбеляза два гола за победата на каталунците, която ги изкачи до второто място в Примера Дивисион, измествайки Реал Мадрид от там и доближавайки се на само четири точки от лидера Атлетико.

В 10-ата минута Сержиньо Дест застраши вратата на гостите, но вратарят на Уеска Фернандес успя да избие в корнер. Три минути по-късно обаче Фернандес нямаше какво да стори. Серхио Бускетс намери Лионел Меси на границата на наказателното поле, а аржентинецът отправи неспасяем удар към вратата на Уеска - 1:0!

В 16' Меси нанесе опасен удар от наказателното поле, но не намери целта. Десет минути по-късно Пабло Мафео застраши вратата на Барселона, но Марк-Андре тер Щеген внимаваше и се намеси. В 33' Жорди Алба се озова сам срещу вратаря в наказателното поле, но ударът му срещна гредата.

Две минути по-късно Барселона стигна до второ попадение. Антоан Гризман получи подаване и изстреля мощен удар към вратата на Фернандес, който не можа да се намеси - 2:0! В 42' удар на Френки де Йонг също срещна гредата. В продължението на първата част Тер Щеген фаулира противников играч, а съдията отсъди дузпа, която бе реализирана от Мир Висенте - 2:1!

В 54-ата минута Барселона се добра до трето попадение. Бранителят Оскар Мингеса също записа името си сред голмайсторите за каталунците - 3:1! Пет минути по-късно удар на Мир Висенте профуча опасно близо над вратата на Барса.

В следващите минути Барселона контролираше срещата и не позволи на Уеска да създава неприятности на Тер Щеген. В самия край на срещата Лионел Меси успя да вкара още един гол, оформяйки крайното 4:1!

Така Барселона се изкачи на второто място в Ла Лига с актив от 59 точки - на четири от лидера Атлетико и с две повече от третия Реал. Уеска е на последното 20-о място с 20 пункта.

ПРЕДИ СРЕЩАТА:

Барселона е в серия от три поредни победи в Ла Лига, а при четвърта ще задмине Реал Мадрид в класирането и ще се доближи на само четири точки от лидера Атлетико. За постигането на тази цел каталунците имат най-лесната задача, поне на хартия: да победят последния в класирането Уеска.

Наставникът на каталунците Роналд Куман няма да може да разчита на четирима контузени играчи: Жилипе Коутиньо, Жерар Пике, Ансу Фати и Сержи Роберто. Валера, Москера, Рамирес и Силва пък липсват в състава на гостите за гостуването на "Камп Ноу".

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Барселона: Тер Щеген, Ленгле, Мингуеса, Де Йонг, Алба, Дест, Бускетс, Педри, Гризман, Дембеле, Меси

Уеска: Фернандес, Инсуа, Сиовас, Пулидо, Мафео, Галан, Думбия, Рико, Ферейро, Мир Висенте, Ескриче

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички