Барселона се похвали с нови договори за четири от звездите си


Барселона се похвали с нови договори за четири от звездите си
Снимка: Getty Images/Guliver

3339 0

Барселона обяви удължаването на контрактите на четири играчи от първия отбор, включително опитния централен защитник Жерар Пике, чийто нов договор е до юни 2024, когато той ще направи 16 години на „Камп Ноу“.

33-годишният испански национал, който пристигна от Манчестър Юнайтед през 2008, бе изгонен при победата над Ференцварош с 5:1 в Шампионска лига, не по начина, по който искаше да отпразнува новата сделка. Каталунците потвърдиха откупваща клауза от 500 млн. евро в договора и заявиха, че удължаването е „обект на това играчът да направи определен брой участия от сезон 2020-21“.

Титулярният страж под рамката Марк-Андре тер Стеген също преподписа до юни 2025 г., докато централният бранител Клеман Ленгле и полузащитникът Френки де Йонг получиха договори до юни 2026. „Тези споразумения бяха достигна след седмици на преговори и включват временно нагаждане на финансовото възнаграждение поради настоящите обстоятелства, предизвикани от кризата с коронавируса“, се казва в изявление на Барса. Междувременно Барселона влиза в тежка серия от мачове, докато Меси е далеч от най-добрата си форма.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички