Барселона се бетонира на второто място, линейка влезе на „Камп Ноу“ заради защитник на каталунците


Барселона се бетонира на второто място, линейка влезе на „Камп Ноу“ заради защитник на каталунците
Снимка: Getty Images

5206 0

Барселона тресна с 3:1 Селта в среща от 36-ия кръг на испанската Ла Лига и се бетонира на второто място в класирането. „Каталунците“ обаче дадоха свидна жертва, след като Роналд Араухо получи ужасяваща контузия в 64-ата минута и се наложи линейка да влиза на терена и да го откара по спешност в болница. Уругвайският централен защитник се сблъска глава в глава със съотборника си Гави и изпадна в безсъзнание.

Пиер-Емерик Обамеянг заби две попадения, а Мемфис Депай добави още едно за успеха на „блаугранас“. Почетният гол за Селта заши Яго Аспас. Гостите играха и с човек по-малко от 58-ата минути заради директен червен картон на Жейсон Мурийо.

Хората на Шави доминираха на терена, а гостите имаха претенции за дузпа на два пъти до 20-ата минута. Все пак натискът на домакините даде резултат в 30-ата минута, когато Депай разпечата мрежата на Селта след асистенция на Дембеле.

Гостите се хвърлиха да изравняват, но получиха втори гол в своята врата. Обамеянг удвои преднината на Барса в 41-ата минута.

Малко след антракта „блаугранас“ направи преднината си класическа. Обамеянг вкара втория си гол в двубоя след нова асистенция на Дембеле в 48-ата минута. Само 120 секунди по-късно Яго Аспас върна гостите в мача. Последва обаче червеният картон за Мурийо, което спря устрема им.

Кошмарният инцидент с Роналд Араухо се случи в 64-ата минута. Уругваецът се сблъска глава в глава с Гави и изпадна в безсъзнание. Араухо остана неподвижен на терена, което наложи влизане на линейка, която го отведе в болница. На негово място влезе Клеман Лангле.

Малко по-късно разбра, че Араухо е със сътресение и е дошъл в съзнание. Той ще остане за допълнителни изследвания в болница.

В 78-ата минута Барса реализира и четвърти гол, но попадението на Рики Пуч бе отменено заради засада. До края резултатът остана непроменен, а съдията удължи двубоя с 11 минути заради прекъсването при инцидента с Араухо.

Така каталунците събраха 72 точки на второто място и едва ли ще го изтърват в оставащите два мача до края на сезона. Селта е на 11-а позиция с 43 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички