Барселона продължава да търси талантлив халф, а Шави е намерил три варианта за средата на терена


Барселона продължава да търси талантлив халф, а Шави е намерил три варианта за средата на терена
Снимка: Getty Images

1776 0

Барселона продължава усилено да търси заместник на Серхио Бускетс, съобщава Diario Sport. Мениджърът Шави и ръководството на клуба е създало тричленен списък с варианти, които са били изкъсо следени през последните няколко месеца. В него попадат Мартин Субименди от Реал Сосиедад, Орелиен Чуамени от Монако и Рубен Невеш от Уувърхямптън.

Наставникът на каталунците иска отборът му да има по двама играчи на всяка позиция и така да бъде достатъчно конкурентен в битката на всички фронтове. "Блаугранас" подсили клуба с куп офанзивни играчи през зимата, но част от тях няма да продължат през следващата кампания, а двама от тримата набелязани са решили да напускат настоящия си клуб през приближаващия трансферен прозорец.

23-годишният Мартин Субименди се превръща в приоритет за Барселона, но той трудно ще акостира на "Камп Ноу". Шави смята, че халфът ще бъде чудесен конкурент и заместник на Бускетс, но каталунците ще трябва да платят клауза от 60 милиона евро, тъй като договорът на полузащитника е до лятото на 2025 година

Всички грандове в момента следят изявите на Чуамени от Монако, но Шави е наясно, че клубът му в този момент трудно ще се пребори за услугите му. Французинът е решен да напусне настоящия си отбор през следващите месеци, а Реал Мадрид и ПСЖ вече имат готови оферти.

Каталунците вече са влезли в контакт с екипа на Рубен Невеш, който също е решен да напусне отбора си - Уулвърхямптън. Той проявява желание да стане част от проекта на Шави, а  президентът Лапорта вече е влязъл в преговори с агента на футболиста Жорже Мендеш.

Вижте къде и кога може да наблюдавате предстоящия двубой на Барселона!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички