Барселона с категорична позиция, отрекоха, че са глобени с близо 16 млн. евро


Барселона с категорична позиция, отрекоха, че са глобени с близо 16 млн. евро
Снимка: Getty Images

892 0

Барселона поиска от испанското издание "El Confidencial" да коригира изявленията си относно предполагаемата глоба, наложена на клуба за данъчни нередности от местните власти в размер на 15,7 млн. евро.

Бърза реакция и позиция от страна на Барселона

Клубът публикува изявление само часове след като новината беше съобщена от El Confidencial в четвъртък сутринта. От клуба твърдят, че глобата, за която докладват, се отнася до различен въпрос относно плащанията, направени на агентите на играчите. Допълва се, че глобата, за която се позовават, е била отменена при обжалване пред съдилищата и че се надяват глобата за горепосочените плащания също да бъде отменена своевременно.

Барселона казва, че данъчното разследване по въпроса също е приключило през юли 2021 г. Това идва след случая "Негрейра", където президентът Жоан Лапорта заяви, че клубът е жертва. El Confidencial беше един от вестниците, участващи в докладването на случая, а Лапорта също каза, че клубът ще предприеме правни действия срещу журналисти, които клеветят клуба.

По-рано бе обявено, че  установените нарушения са били свързани с финансовите детайли около предоставянето на автомобили с марка Audi на футболистите, както и с недеклариране на парите, които са били изплащани за чартърни полети. Също и за неправилно отчетени обезщетения към играчи.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички