Барселона разполага с 2 седмици, за да си осигури нужните 4 нови попълнения


Барселона разполага с 2 седмици, за да си осигури нужните 4 нови попълнения
Снимка: Getty Images/Guliver

7820 0

Барселона работи по окомплектоване на състава си преди крайния срок за трансфер, като са възможни до четири подписвания преди затварянето на прозореца. Първата стъпка е да се продадат нежеланите играчи и да се пренасочат големите доходи, за да се облекчи сметката за заплати. В този смисъл Артуро Видал вече се присъедини към Иван Ракитич към изходящите трансфери, докато Луис Суарес и Нелсън Семедо също са в списъка с излишните. В случая със Семедо има всички предпоставки да отиде в Уулвърхемптън, но трансфера на Суарес в Атлетико (Мадрид) не е толкова лесен.

След трансфер на Семедо, то Роналд Куман ще остане само със Сержи Роберто като десен бек. Барса иска да подпише със Сержиньо Дест от Аякс и вече са отправили запитване. Цената му е около 25 милиона евро, а Байерн Мюнхен в момента води в трансферната битка.

Куман го познава добре и вярва, че притежава необходимите качества. Макс Ааронс е друга възможност, но Норич Сити не желае да го продава. Третият кандидат е Емерсон, когото Барса може да си осигури срещу заплащане от Реал Бетис. Следващата позиция за подсилване е централен защитник. Барса иска да си върне Ерик Гарсия и преговаря с Манчестър Сити. Той може да напусне безплатно следващото лято и е многог вероятно да се изчака до тогава.

Междувременно наставникът на каталунците иска и халф. Първото име, което се появи беше на Вайналдум, но Юрген Клоп убеди холандеца да остане в Ливърпул. Куман разполага с петима полузащитници и ако никой не си отиде, едва ли ще пристигне някой нов.

И накрая, Барса иска нападател, който да замени Суарес. Лаутаро Мартинес е големият фаворит на ръковофството, но финансовите последици от пандемията на коронавируса забавиха тази сделка. Куман предложи и по-евтина опция: Мемфис Депай. Нападателят от Лион има една година от договора си, но не е класически номер 9.

Междувременно Барселона прати свой бранител под наем в Гърция (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички