Барселона пропусна разгром срещу Сити и спести сили за Реал Мадрид


Барселона пропусна разгром срещу Сити и спести сили за Реал Мадрид

3523 0

Барселона е последния четвъртфиналист в Шампионска лига, след като стигна "само" до 1:0 срещу Манчестър Сити и с общ резултат 3:1 нямаше никакви проблеми срещу английския шампион.

Единственото попадение в мача дойде в 31' след отлично центриране на Меси към Иван Ракитич, който прехвърли Харт за 1:0. 

Каталунците буквално попиляха своя съперник, но пропуснаха безброй положения, с които можеха само да увеличат головата си сметка в турнира, както и мъката на феновете на "гражданите". 

С лесната победа Барселона спести и сили и за "Ел Класико", което е в неделя. Отпадането на Манчестър Сити пък остави Шампионска лига без английски отбор в следващата фаза.

Жребият е в петък от 13:00 часа, а четъвртфиналистите са Ювентус, Реал Мадрид, Барселона, Атлетико Мадрид, ПСЖ, Монако, Порто и Байерн Мюнхен.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Барселона почна отлично в мача, а още в 6' Неймар пропусна да реши всичко в сблъсъка. Той получи отличен пас в наказателното поле и стреля, но тресна гредата зад Джо Харт.

Каталунците буквално играеха, все едно са загуби преди две седмици, като "гражданите" бяха натикани в собствената си половина. Играчите на Луис Енрике лесно стигаха до противниковия пеналт, но все пак гостите се справяха с началния натиск.

"Гражданите" пък не се отчетоха с нищо интересно в нападение, а времето на Барса очаквано дойде. В 33' Меси се отчете с феноменален пас в наказателното поле за Ракитич. Той овладя на гърди и прехвърли връхлитащия Харт, а топката влетя под горната греда - 1:0 за домакините.

Четири минути по-късно главният арбитър Джанлука Рочи опрости червен картон на Самир Насри, който умишлено ритна глезена на Неймар, но вместо това французинът получи четвъртия жълт картон в срещата.

Пет минути преди края на първата част ново фиаско на Меси като по чудо не завърши с втори гол във вратата на Харт. Аржентинецът отново прилъга няколко играчи на Сити, след което комбинира с Неймар, който опита пас към Луис Суарес, а Мартин Демикелисм, който пресече паса, за малко щеше да си отбележи автогол.

120 секунди преди последния съдийски сигнал Суарес бе изведен брилянтно зад гърба на защитата, прехвърли Харт, но топката срещна за втори път тази вечер страничната греда.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

След почивката мениджърът на гостите Мануел Пелегрини направи една промяна, като на терена се появи Хесус Навас, който замени слабо представилият се тази вечер Самир Насри.

Още в първата минута след подновяването на играта Суарес проби добре от дясно, топката стигна до Иниеста, котйо стреля от границата на наказателното поле, но Харт бе на точното място и улови.

В 62-та минута дойде най-добрата атака за домакините. Триото Неймар - Меси - Суарес организира нова блестяща атака, като накрая уругваецът се оказа в стрелкова позиция и избра близкия ъгъл, но изстрелът му излезе в аут.

Последва бърза атака на гостите, Навас нахлу от дясно, опита пас към Силва, който бе неточен, а веднага след това - нова контра на Барселона. Топката стигна до непокрития Меси, който обаче реши да се надлъгва с Харт вместо да стреля и позволи кълбото да излезе в аут.

20 минути преди края на двубоя гол на Жорди Алба бе отменен правилно заради засада, но в тази ситуация се видя голямо неразбирателство в "синята" защита. Секунди по-късно на терена се появи Вилфред Бони, заемайки мястото на Туре. Още с първото си докосване до топката, бившият нападател на Суонси опита техничен изстрел, който обаче излезе в аут.

В 75-тата минута като по чудо не се стигна до втори гол за домакините. Неймар бе изведен много добре зад гърба на защитата на Манчестър Сити, но отново Харт спаси вратата си. 

В 77-та минута бе отсъдена дузпа за нарушение на Жерар Пике срещу Агуеро. Зад топката застана именно аржентинецът, но Тер Щеген спаси.

3 минути по-късно Даниел Алвес получи първия за Барса жълт картон и ще пропусне следващата среща на отбора си в Шампионска лига. Силва центрира към Венсан Компани, но изстрелът с глава на белгиеца бе твърде слаб и стражът на домакините улови без проблем. Веднага след това и Мартин Демикелис бе декориран в жълто - шестия картон в срещата. Топката бе на удобна позиция малко пред границата на наказателното поле. Зад нея застана Меси, но отново изстрелът му мина над вратата.

Шест минути преди края на срещата Луис Енрике направи първа смяна, като на терена се появи Рафиня, който замени голмайстора Ракитич.

Две минути по-късно и Суарес уцели напречната греда, но урусът бе и в положение на засада, като играта бе спряна секунди по-късно

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Бусктетс не фигурира в състава на Барселона, като Хавиер Масчерано взима мястото му в титулярния състав. Матийо е в центъра на отбраната заедно с Пике, докато ударното трио Меси - Неймар - Суарес отново води нападението на тима.

Мануел Пелегрини залага на 4-2-3-1, като Агуеро ще е единствен нападател, подпомаган от Силва, Насри и Милнър.

Барселона - Манчестър Сити 1:0 (33' Ракитич)

Барселона: Тер Щеген, Алвеш, Пике, Матийо, Алба, Масчерано, Иниеста, Ракитич, Меси, Суарес, Неймар

Манчестър Сити: Харт, Саня, Демикелис, Компани, Коларов, Туре, Фернандиньо, Силва, Насри, Милнър, Агуеро

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Барселона влиза в двубоя като абсолютен фаворит, след като преди две седмици стигна до лесно 2:1 на "Етихад", а разликата можеше да бъде много по-голяма, но Меси изпусна дузпа в края.

Манчестър Сити ще хвърли всичките си сили в Шампионска лига тази вечер, след като загуби всякакви шансове за титлата в Англия. Разликата с Челси вече е сериозна (6 точки и мач по-малко за лондончани), а по всички личи, че "гражданите" нямат да имат проблем да останат в топ 3, така че днешният им двубой е най-важният за сезона.

"Гражданите" обаче влизат в двубоя само с 1 победа в последните си 5 мача, докато за 17 мача Барселона допусна само 1 поражение - с 0:1 от Малага. Все пак надеждата за английската селекция е, че Барселона ще мисли повече за "Ел Класико" през уикенда.

Една от малкото положителни за Манчестър Сити статистики е свързана с последните 2 отпадания на Барселона от осминафиналите. В последните 11 години единствено Челси и Ливърпул са успели да препънат каталунците на тази фаза, но последният случай беше през далечната вече 2007 година.

Барселона обаче е безкомпромисен домакин. В 30 поредни мача отборът няма поражение на "Камп Ноу" в Шампионска лига, а в 33 от 35 случая "блаугранас" продължава напред в турнира след победа в първия двубой.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички