Барселона продаде играч, който уж имаше 300 млн. евро откупна клауза


Барселона продаде играч, който уж имаше 300 млн. евро откупна клауза
Снимка: Getty Images

4539 0

Испанският колос Барселона продаде Емерсон Роял на Тотнъм за 30 милиона евро в последния ден на летния трансферен прозорец. Любопитното е, че само преди 29 дни президентът на Барса Жоан Лапорта обяви, че Емерсон има откупна клауза в размер на 300 милиона евро.

Бразилецът се присъедини към Барса след съвместна финансова операция с Реал Бетис, с който поделиха трансферната сума на играча. Той прекара два сезона в Бетис преди Барса да му откупи правата за 9 милиона евро и да му предложи 3-годишен договор.

Емерсон беше представен като футболист на Барселона на 2 август, като Лапорта сподели, че е сигурен в това, че играчът ще пожъне много успехи на "Камп Ноу". Лапорта се надяваше, че 22-годишният играч ще е бъдещето на клуба за много години напред.

Това обаче не се случи. След само три изиграни мача за Барса в Ла Лига Емерсон напусна в посока Тотнъм, при това за 10 пъти по-ниска сума от откупната клауза, заложена в договора му. В социалните мрежи пък се появиха шеги дали пък Лапорта не е искал да каже 30 милиона откупна клауза вместо 300 милиона...

Друг голям талант на Барселона напусна клуба в последния ден на трансферния прозорец (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички