Барселона повтори клубен рекорд за серия мачове без загуба в Класико


Барселона повтори клубен рекорд за серия мачове без загуба в Класико
Снимка: Getty Images/Guliver

1849 0

Барселона повтори свой рекорд от историята на сблъсъците с Реал Мадрид. Снощи каталунците завършиха 0:0 с вечния си съперник, което стана седми пореден мач, в който те нямат загуба от "Кралския клуб". В този период Барселона е записала 4 победи и 3 равенства.

Последният път, когато "червено-сините" постигнаха такава серия, беше през 2011 година. След като загуби от Реал във финала на Купата на Краля, Барса не загуби от мадридския гранд в 7 поредни мача, постигайки отново 4 победи и 3 равенства.

За последно пък двата тима не си вкараха гол през 2002 г., а нулево равенство бе фиксирано и през април 2011 г., когато Реал спечели в допълнителното време и завоюва Купата на Испания. Барселона и Реал са на върха в класирането с по 36 точки, като тимът на Ернесто Валверде има по-добра голова разлика. Най-близък техен преследвач е Севиля с 31 точки. В следващия кръг Барселона посреща Алавес, а Реал играе у дома с Атлетик Билбао. А каква силна серия има Зинедин Зидан на "Камп ноу" вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички