Барселона постигна споразумение за дългоочакван бранител


Барселона постигна споразумение за дългоочакван бранител
Снимка: Getty Images

1367 0

Барселона и Севиля са постигнали пълна устна договорка за трансфера на бранителя Жул Кунде, съобщава Фабрицио Романо. Междувременно местните медии смятат, че каталунците могат да го представят още тази вечер.

Смята се, че трансферната сума ще бъде в размер на 50+10 млн. евро. Половината бонуси ще са леснопостижими, а докато за другите не е точно така. От "Камп Ноу" са се преборили за подписа на защитника с Челси, който е предложил с около 5 милиона евро повече (55+10 млн. евро).

Eдна от главните причини за успеха на "блаугранас" е личното желание на играча, който се споразумял за личните си условия още през миналата седмица. Важна роля за неговото убеждаване е имал и старши треньорът Шави Ернандес. 

Френският национал ще бъде петото ново попълнение на каталунците. По-рано с клуба подписаха Франк Кесие, Андреас Кристенсен, Рафиня и Роберт Левандовски. "Петелът" вероятно ще подпише петгодишен договор със заплата от 6 млн. евро на сезон.

Следващите трансферни цели на испанския гранд остават Сесар Аспиликуета и Маркос Алонсо от Челси. От "Стамфорд Бридж" обаче към момента не са съгласни да пуснат двамата играчи, а междувременно каталунците не могат да картотекират част от новите си попълнения заради финансовите правила на Ла Лига. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички