Барселона победи трудно Валенсия с 3:2, идва дербито с Атлетико Мадрид


Барселона победи трудно Валенсия с 3:2, идва дербито с Атлетико Мадрид
Снимка: Getty Images

5931 0

Барселона победи много трудно като гост Валенсия с 3:2 и запази шансовете си за титлата в Ла Лига. Мачът бе белязан от бърз обрат и две много красиви попадения!

Още в третата минута Барселона организира прекрасна атака с много подавания, а Педри нанесе удар малко зад точката на дузпата, но топката премина на сантиметри от лявата греда. В 12-та минута Меси направи марково центриране в наказателното поле, Араухо протегна крак и насочи кълбото към вратата, но право в тялото на Силесен!

В 25-та минута Тер Щеген се разтегна и спаси хубав удар на Рачич. Каталунците доминираха през първия половин час, но в много ситуации правеха излишни подавания в наказателното поле на "прилепите", вместо да стрелят към вратата. 

В 40-та минута като по чудо Барса не откри резултата! Жорди Алба пусна една топка успоредно на голлинията, но първо Гризман, а после и Педри някак си се разминаха с нея. Това бе и всичко по-интересно за първата част!

Още на старта на второто полувреме Валенсия откри резултата! При центриране от корнер Тер Щеген тръгна да излиза, но пътя му бе блокиран с тяло от играч на домакините, а в същото време Клеман Ленгле изпусна Гонсало Гедеш и той вкара с глава в опразнената врата - 1:0!

В 55-та минута Барса получи право на дузпа! Меси центрира към Де Йонг, но в опита си да пресече подаването защитник на Валенсия игра с ръка и съдията посочи бялата точка. Лео Меси застана зад топката и стреля много леко, а бившият страж на Барса Силесен усети къде ще бие аржентинеца и спаси. Последва невероятно разбъркване, но Меси все пак се хвърли на шпагат и вкара топката във вратата - 1:1!

Седем минути по-късно Барса стигна до пълен обрат! Алба центрира отлично към Де Йонг, той засече топката с глава и въпреки че Силесен направи страхотно спасяване с една ръка, кълбото отиде в непокрития Антоан Гризман и той се разписа отблизо за 2:1!

В 69-та минута Лионел Меси вкара втория си гол в мача и Барса поведе с 3:1. Аржентинецът стреля директно от фронтален пряк свободен удар от около 25 метра, топката се удари от вътрешната страна на лявата греда и след това опъна мрежата до десния страничен стълб. Типичен "английски гол"! В 83-ата минута Солер матира Тер Щеген с "тупалка" от над 25 метра, за да направи резултата 2:3 - много красив гол! 

Така Барселона отново се доближи на 2 точки от Атлетико Мадрид и вече има 74 (колкото и Реал Мадрид)! В следващия кръг е дербито между Барса и Атлети! Валенсия пък остана на 14-то място с 36 пункта.

Стартови състави:

Валенсия (5-4-1): Силесен, Корея, Гиямон, Паулища, Груесо, Гая, Вас, Солер, Рачич, Гедеш, Гонсалес

Барселона (3-1-4-2): Тер Щеген, Араухо, Пике, Ленгле, Бускетс, Алба, Дест, Педри, Де Йонг, Гризман, Меси

ПРЕДИ МАЧА

В последния кръг Барселона загуби 3 изключително важни точки в борбата за титлата в Ла Лига след изненадващото поражение от Гранада с 1:2. Каталунците обаче все още имат сериозни шансове за трофея, но за целта трябва да вземат възможно най-много точки до края на шампионата.

Днес Барса гостува на Валенсия и победата е задължителна, още повече, че Атлетико Мадрид и Реал Мадрид вече взеха своите мачове. Каталунците ще трябва да победят "прилепите", за да изравнят втория Реал по точки и да останат на 2 пункта от "дюшекчиите".

За отбор с традициите на Валенсия представянето през този сезон е кошмарно, като тимът се намира на незавидната 14-а позиция с 36 точки от 33 мача. Нещо повече - Валенсия е едва на 6 точки от зоната на изпадащите и днешният сблъсък със състава на Роналд Куман е от изключително значение за клуба!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички