Барселона плаши Байерн с поредния тотален разгром в Испания


Барселона плаши Байерн с поредния тотален разгром в Испания

1545 0

Барселона загря по най-добрия начин за полуфинала срещу Байерн Мюнхен през следващата седмица, след като възпитаниците на Луис Енрике нанесоха пореден разгром, този път като гост на Кордоба, с 8:0.

Благодарение на поредните си 3 точки каталунците отново дръпнаха с 5 точки на Реал Мадрид, а "белия балет" има тежко гостуване на Севиля тази вечер.

Каталунците имаха проблеми, но само докато не отбелязаха първия гол в срещата, който падна "чак" в 40'. Лео Меси овладя на 5-6 метра пред накзателното поле и центрира отлично за Иван Ракитич, който разстреля вратаря на домакините за 1:0.

В добавеното време на продълженията Андрес Иниеста блесна с фантастичен пас за Луис Суарес, който се освободи в наказателното поле и засече с крак току пред вратаря - 2:0.

През второто полувреме Барселона реши да не пести сили за двубоя срещу Байерн и буквално разкова борещия се за спасение тим.

Само в рамките на първите 8 минути Барселона вкара два гола, като първо Меси (47), а след това и Суарес (53) се разписаха след асистнеции на Дани Алвеш.

Домакините от Кордоба съвсем свалиха гарда, а в 65' се стигна и до пети гол в мрежата на Хуан Карлос. Иван Ракитич центрира за пореден път от корнер, а Жерар Пике се извиси най-високо, насочвайки кълбото с глава в мрежата зад противниковия страж - 0:5.

В предходните пет минути пък Неймар направи два сериозни пропуска пред Карлос, след като първо засече в аут центриране отдясно, а малко след това направи опит да прехвърли стража, вместо да продължи атаката.

В 71' Луис Суарес можеше да оформи хеттрик, но уругваецът стреля в аут. Малко преди това и Меси потърси второ попадение на сметката си, но също стреляйки извън очертанията. В 78' Меси можеше да отбележи гол близнак на първия си в срещата, но този път Бълхата не бе точен с глава.

Десет минути преди края Лионел Меси все пак реализира втория си гол в двубоя, който и бе негов 40-и в първенството от началото на сезона. Резервата Педро Родригес бе в основата на попадението, като негов пас към Луис Суарес бе навременно пресечен. Топката обаче попадна на крака на Меси, който на празна врата реализира лесно за 0:6.

До края на срещата се стигна до дузпа в полза на гостите, а Меси изненадващо предостави възможността за изпълнение на Неймар. Бразилецът не сбърка в 85', а три минути по-късно Суарес вкара 8-ия гол за Барселона - 0:8 в полза на кандидат-шампионите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички