Барселона окончателно се разделя с 22-годишен футболист, който вече си е намерил нов отбор?


Барселона окончателно се разделя с 22-годишен футболист, който вече си е намерил нов отбор?
Снимка: Getty Images

13861 0

На 31 януари 2020 година испанският гранд Барселона обяви трансфера на младата надежда на португалския футбол - Франсиско Тринкао. Крилото акостира на "Камп Ноу" от отбора на Брага за сумата от 31 милиона евро, но се разписа едва 3 пъти в общо 42 мача с екипа на каталунците.

На 4 юли 2021 година Тринкао бе пуснат под наем в английската Висша лига, където успя да изиграе 29 срещи с фланелката на Уулвърхемптън и да отбележи 3 гола. Договорът на 22-годишният футболист с "вълците" изтича на 30 юни 2022 година, а в него има клауза за откупуване на стойност 30 милиона евро...

"Record" пише, че Уулвс няма намерение да я активира, което от своя страна ще се окаже "добре дошло" за португалския гранд Спортинг Лисабон, който има силното желание да вземе Франсиско Тринкао.

Изданието съобщава, че треньорът на "лъвовете" вече се е свързал с атакуващия играч и двамата са сближили позициите си. Според портала "Transfermarkt", актуалната цена на Тринкао е 22 милиона евро.

През идното лято предстои да разберем дали младокът наистина ще се завърне в родната Португалия, а за момента липсват индикации, че Шави Ернандес ще настоява за неговото завръщане в Барса!

Вижте още: Лионел Меси донесе рекордни приходи за ПСЖ

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички