Барселона обезвреди Реал Мадрид и впечатли с победата си в Ел Класико


Барселона обезвреди Реал Мадрид и впечатли с победата си в Ел Класико
Снимка: Getty Images/Guliver

6235 2

Барселона направи решаваща крачка към титлата в Примера дивисион, след като тази вечер „Камп Ноу” видя страхотен успех на своите любимци над Реал Мадрид с 2:1 в страхотно „Ел Класико”, което сложи край на кръга в Испания.

Брилянтно заучено положение в 19’ даде аванс на домакините. Меси центрира от пряк свободен удар, а Матийо се измъкна от Серхио Рамос, отбелязвайки с глава.

Реал Мадрид доминираше изцяло до края на полувремето и изпусна много положения, реализирайки само едно. В 33’ Бензема с пета изведе Роналдо, който успя с шпагат да изпревари Алвеш и да се разпише. Кристиано уцели и греда в началото на първата част.

„Белия балет” почна по-уверено и второто полувреме, но на контраатака Барселона нанесе категоричния си удар. След фантастичен пас на Алвеш Суарес овладя между двама и мушна топката покрай Касияс за 2:1. Гостите така и не успяха да отговорят на това предизвикателство и не успяха да изравнят – 2:1 за Барселона.

Кристиано Роналдо отбеляза 15-ия си гол в Ел Класико, изравнявайки Раул за третото място във вечната класация. Пасът с пета на Бензема пък беше 6-ата на френския стралец за португалеца, но едва ли и двамата ще са доволни толкова от постиженията си. Това беше и 99-ият гол на Реал Мадрид във вратата на Барселона на „Камп Ноу”.

Решаващият гол на Суарес пък беше първият „уругвайски” гол в дербито между двата отбора от 1960 година насам. Шави, който се появи на терена 15 минути преди края, записа 41-о дерби срещу Реал, с което се изравни с лидерите за най-много мачове „Ел Класико” Санчис и Хенто. Също така двата отбора за 18-и пореден път не успяват да запазят суха мрежа.

Победата обаче прави каталунците абсолютен фаворит за титлата. Те вече имат 4 точки аванс пред големия си съперник за титлата – 68 срещу 64. С 60 точки е Валенсия.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

"Ел класико" почна с надмощие на Барселона. Тимът на Луис Енрике почна с честите разигравания, а освен това играеше с висока преса. "Белите" заложиха на по-директни подавания, но Роналдо и Бейл се отчетоха с няколко грешки в първите минути.

В 8' двата тима си размениха по един удар, като първо Неймар от малък ъгъл стреля неточно, а при следващата атака Бейл изведе Бензема на добра позиция, но френският стрелец не успя да завърши с гол.

Най-доброто положение в началото дойде в 12' за Реал Мадрид, когато Марсело навлезе в половината на Барселона лесно и изведе в наказателното поле Бензема. Френският стрелец успя да центрира отлично към Роналдо, който от 2 метра нацели горната греда.

Последва и корнер, при който защитник успя да блокира удара на Кристиано - все още 0:0 на "Камп Ноу". Барселона отговори с бърза контраатака, при която Иниеста центрира към Меси, но ударът с глава на аржентинеца беше разочароващ.

В 19' обаче удари моментът на "блауграна". При пряк свободен удар защитата на Реал Мадрид не се нареди добре и центрирането на Меси попадна точно пред малкото наказателно поле, където Матийо успя да се разпише с глава за 1:0.

Малко по-късно Барселона получи нов отличен шанс, но от пряк свободен удар Меси спечели само корнер.

Реал установи лек натиск в следващите минути и удари на Марсело и Роналдо бяха блокирани от защитници на Барселона. Матийо пък едва не си отбеляза автогол в 26', опитвайки се да изчисти топката.

В 31' Барселона се отчете с уникален пропуск. Суарес беше изведен в наказателното поле и пусна успоредно на голлинията за Неймар, който от два метра вместо да отбележи, подари топката на Касияс. Това струва скъпо на каталунците.

При контраатака Касияс пусна за Кроос, който бързо намери Модрич. Той изведе Бензема в наказателното поле, а френският нападател изчака Пике да се озове на гърба му и с пета чукна за Роналдо. Кристиано изпревари Алвеш и с шпагат успя да отбележи - 1:1.

В 40' Реал Мадрид отбеляза нов гол, но съдиите отмениха попадението заради точно отсъдена засада. При подаване на Бензема в наказателното поле Роналдо беше зад Ракитич. той продължи за Бейл, който отбеляза, но радостта му не траеше дълго.

3 минути по-късно Роналдо проби отдясно към центъра и прати невероятен удар, но Браво се отчете с още по-добро спасяване. При корнера защитата не действаше добре и Бейл имаше чиста позиция за стрелба, но прати топката в аут - 1:1 до почивката.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

То започна с опасен удар на Реал Мадрид. Бензема и Роналдо разиграха отлично двойно подаване между 5-ма защитници на Барселона и френският нападател успя да стреля между трима, но Браво се отчете отлична намеса.

В 56' обаче Барселона нанесе втория си удар в мача. Дани Алвеш прати 40-метров пас за Суарес, който между двама души успя да овладее и да прати топката под крака на Пепе и опита за спасяване на Икер Касияс - 2:1 за каталунците.

В 65' Неймар едва не направи резултата 3:1. Той направи феноменален пробив през 4-ма защитници на Реал Мадрид, но вместо да поднесе топката на свободния Суарес, реши да стреля. Ударът му излезе в аут.

Реал Мадрид не успя да запази своя интензитет в играта, като Барселона пропусна две отлични възможности. Първо Меси направи индивидуален пробив, но ударът му мина встрани. В 74' той изведе Неймар сам срещу Касияс, но бразилецът не беше точен. Положения пред Браво пък почти липсваха в тези минути.

В 79' Реал Мадрид най-накрая получи възможност да изравни, след като Бензема проби сам през центъра и пробва удар от дистанция, но страхотно спасяване на прави Браво.

Луис Енрике пък предприе защитна тактика, като извади Ракитич и Иниеста, пускайки на терена Шави и Бускетс. Хесе пък се включи на помощ на нападението на Реал Мадрид в последните 10 минути.

И Лукас Силва се появи на терена, но положенията пред вратата на Браво продължиха да липсват. За сметка на това Касияс се превърна в играч на мача за своите, спасявайки на три път своите от пълен разгром на "Камп Ноу".

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

И двамата треньори залагат на най-доброто, с което разполагат. Луис Енрике не прави нито една промяна в сравнение със състава си от двубоя срещу Манчестър Сити. Неймар - Меси - Суарес водят нападението на "блаугранас", докато Масчерано отново заменя Бускетс.

Серхио Рамос се завръща в стартовите 11 на Карло Анчелоти, след като отсъстваше 2 месеца заради контузия. Лука Модрич, Тони Кроос и Иско формират халфовата линия, а италианецът отново е заложил на Бейл, Роналдо и Бензема в атака за Ел Класико.

Барселона - Реал Мадрид 2:1 (Матийо 19', Суарес 56; Роналдо 32')

Стартови състави

Барселона: Браво, Алвеш, Пике, Матийо, Алба, Иниеста (80' Шави), Масчерано, Ракитич (76' Бускетс), Неймар (85' - Рафиня), Суарес, Меси

Реал Мадрид: Касияс, Марсело, Рамос, Пепе (73' Варан), Карвахал, Модрич (88' Силва), Кроос, Иско (80' Хесе), Бейл, Бензема, Роналдо

Жълти картони: Суарес 28', Алба 37', Масчерано 61', Иниеста 65', Алвеш 71'; Пепе 21', Роналдо 37', Рамос 45', Карвахал 48', Модрич 52', Иско 64'

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички