"Ел Класико" - кой кого този път... (ВИДЕО)


"Ел Класико" - кой кого този път... (ВИДЕО)
Снимка: Getty images/Gulliver

2005 0

Всяка държава в Европа има своите дербита. Нищо обаче не може да се сравни с емоцията, драмата и омразата между Барселона и Реал (Мадрид).

Властелините на Примера Дивисион се изправят един срещу друг в спор за първото място.

Към момента Барселона води с точка и ще има шанса да домакинства на „белия балет”.

Това обаче никога не е било от значение в този мач.

Барса в момента е в по-добра форма от „белите”. За сметка на това Реал спечели последните си две срещи с „блаугранас“ (2:1 във финала за Купата на краля през миналия сезон и 3:1 в първия шампионатен мач от настоящия), като ще се опита да повтори постижението си от 1978 година, когато постигна три последователни победи.

През последните 30 години едва веднъж „белия балет“ е постигал дубъл над съперника – сезон 2007/2008, когато начело беше Бернд Шустер. Карло Анчелоти не може да се похвали с подобна успеваемост, тъй като италианецът е загубил 5 от 7-те си мача за първенство срещу традиционните врагове Барселона и Атлетико.

Барса от своя страна пък не е губил три домакински мача в Ла Лига от сезон 2007/2008, когато начело беше Франк Рийкард (дотук през кампанията имат 2). Въпреки това единствената загуба в последните 10 мача на тима беше срещу Малага и дойде именно на „Камп Ноу“.

Две галактики се сблъскват, а атаката ще бъде водена от най-добрите нападатели за всички времена. Меси срещу Роналдо... които ще имат подкрепа от Неймар и Бейл. Наистина звучи извънземно.

И ще се сблъскат не само футболно. Не веднъж сме ставали свидетели на ръкопашни схватки между звездите на двата гранда. Схватки, в които са се намесвали дори треньорите.

Българската легенда в дербито - Христо Стоичков, от далечно Мексико, цяла седмица подгрява обстановката. Стигна се до там, че легенди на Реал да му отговарят медийно. Но е факт - всички тръпнат за резултата на двата великана.

Не само Испания, но цял свят ще затихне в 22 часа. Нищо не може да се сравни с Ел Класико. И няма значение, че Барселона са в добра серия, а Реал напоследък се спъва в Испания.

Резултатът е непредвидим. А за заряда и омразата между каталунци и столичани – вижте видеата:

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички