Барселона нокаутира Елче за ЧРД на резервата Суарес


Барселона нокаутира Елче за ЧРД на резервата Суарес
Снимка: Getty Images/Guliver

1787 0

Барселона постигна много убедителна победа в 20-ия кръг на Ла Лига. Каталунците разбиха Елче като гост с 6:0, като по 2 пъти за разгрома се разписаха Меси и Неймар, а по веднъж точни бяха Жерер Пике и Педро. В този мач с десетина раздадени жълти картона и един червен отборът от Валенсия остана с човек по-малко в 57-ата минута и в остатъка от мача на терена имаше само един отбор.

Над всички днес блестеше Лионел Меси, който вкара два гола и асистира за още три. Аржентинецът така и не успя обаче да включи Елче в списъка на отборите, на които е вкарвал по 3 пъти. Неймар също се раздаде, а третият от Тризъбеца в атака на Луис Енрике - Луис Суарес, остана резерва в деня на 28-ия си рожден ден.

В началото по нищо не личеше, че Елче ще понесе такъв шамар. Изгонването на Файсал Файр за втори жълт картон в 57-ата минута отключи лавината от голове.

Барса можеше да поведе още в 14-ата минута, когато шут на Жорди Алба мина на косъм над гредата. Последва пропуск и на Меси, а Елче се отчете с удар на Файсал Фажир в 24-ата минута, при който обаче Клаудио Браво се намеси своевременно.

Така се стигна до 36-ата минута, в която Шави Ернандес центрира към лявата греда, Пике овалдя на гърди и простреля Титон за 1:0.

Втората част се превърна в кошмар за Елче. В 54-ата минута пробив на Неймар бе спрян от Пелегрин и главният рефер свири дузпа за гостите. Лео Меси бе точен от бялата точка и реализира своя 20-и гол от началото на сезона в Ла Лига. От скамейката на Барселона поискаха втори жълт картон за играча на Елче, но съдията реши да им спести такъв.

Той обаче нямаше какво да направи, освен да покаже картона с червен цвят на Файсал Файр три минути по-късно. Халфът на Елче препъна Рафиня, получи втори жълт, съответно червен картон, и пое преждевременно към съблекалните. В 61-ата минута Педро можеше да покачи на 3:0 за Барселона, но, останал един на един с вратаря, не успя да намери целта. Изненадващо домакините успяха да заформят опасна атака в 64-ата минута, но Марио Пашалич стреля встрани от вратата.

Така се стигна до 69-ата минута, в която Меси намери спринтиращия Неймар с идеален пас и бразилецът от упор разстреля Титон. Това бе негов 13-и гол в шампионата. Две минути по-късно каталунците сътвориха нова страхотна атака и отново Меси подаде на Неймар за 4:0. В 89-ата минута Меси се разписа за втори път в мача, след асистенция на Бартра, а в третата минута на добавеното време Педро оформи крайното гръмко 6:0.

След успеха Барселона продължава да е само на точка от лидера Реал (Мадрид) с актив от 47 точки. Елче пък падна с 1 позиция и вече е 17-и в класирането.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички